Εντατική εκπαίδευση για τραπεζικούς

Εντατική εκπαίδευση για τραπεζικούς

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συστηματική εκπαίδευση θα κάνει τη διαφορά και η τράπεζα που θα καταφέρει να «δημιουργήσει» ικανό ανθρώπινο δυναμικό σε επίπεδο ομίλου θα βγει κερδισμένη στο σκληρό περιβάλλον του έντονου ανταγωνισμού που διανύουμε», επισημαίνει στην «Κ» διευθυντικό στέλεχος του τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά θα πραγματοποιούσαμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους υπαλλήλους μας και τον Αύγουστο, αλλά δεν βρέθηκαν εκπαιδευτές!».

Στόχος των τραπεζών είναι η διαρκής εκπαίδευση του στελεχιακού τους δυναμικού, ανάγκη που προκύπτει και από την εφαρμογή ρυθμίσεων που επιβάλλονται από τις εγχώριες εποπτικές αρχές και τους διεθνείς οργανισμούς που προβλέπουν πλέον την υποχρεωτική πιστοποίηση τραπεζικών υπαλλήλων προκειμένου να ασκήσουν την ειδικότητά τους.

Η επιλογή τίτλων σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οδηγούν σε εξετάσεις πιστοποίησης και προγραμμάτων εξ αποστάσεως, απασχολεί τα διευθυντικά στελέχη του τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού που οργανώνουν την εκπαίδευση του προσωπικού τους. Και αφορά πολλές βαθμίδες της ιεραρχίας: από τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους, μέχρι και τα στελέχη «middle management» από τα οποία θα προκύψουν και τα επιτελικά στελέχη τους. Χαρακτηριστικό της μεγάλης σημασίας που αποδίδουν οι τράπεζές μας στην εκπαίδευση του προσωπικού τους είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των υπαλλήλων των μεγάλων τραπεζών που παρακολουθεί έστω και ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο ανά έτος φθάνει μέχρι και το 80% του συνολικού τους προσωπικού, με ανοδικές τάσεις, όταν μόλις πριν από μερικά χρόνια το ποσοστό αυτό ήταν σημαντικά χαμηλότερο.

Κάλυψη επιτελικών

θέσεων

Η σημασία της εκπαίδευσης πηγάζει και από μία ακόμη στρατηγική απόφαση που έχουν λάβει οι περισσότερες τράπεζες: Την επιδίωξή τους να καλύπτουν επιτελικές θέσεις (όπως γενικές διευθύνσεις) πρωτίστως από εργαζόμενους που απασχολούνται εντός του ομίλου, δημιουργώντας έτσι κίνητρα παραγωγικότητας στο προσωπικό τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές μεγάλες τράπεζες που ακολουθούν τη στρατηγική εσωτερικής ανάπτυξης και αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού, το ποσοστό κάλυψης επιτελικών θέσεων εργασίας από εσωτερικά στελέχη της τράπεζας ξεπερνάει το 70% και μόνο το 30% περίπου επιλέγεται από διαδικασίες εξωτερικής επιλογής.

«Ο καινούργιος τραπεζικός εντάσσεται πλέον σε ένα διοικητικό σχήμα που περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες: από την υποστήριξη της σύγχρονης και συνεχώς εξελισσόμενης τεχνολογίας, το μάρκετινγκ, τη διαβάθμιση και αξιολόγηση κινδύνων, την παρακολούθηση και ποιοτική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου σε διάφορα χρηματοδοτικά επίπεδα μέχρι την παρακολούθηση και διασφάλιση των εσωτερικών κανονισμών και των διεθνών προτύπων. Ετσι εκτός από τη συνεχή εκπαίδευση πρέπει με εσωτερικές διαδικασίες να τοποθετούνται τα τραπεζικά στελέχη μας σύμφωνα και με τα τυπικά προσόντα τους, αλλά και το ταλέντο τους και τις δεξιότητές του στις κατάλληλες θέσεις εργασίας», αναφέρει στην «Κ» υπεύθυνος του τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού τραπεζικού ομίλου που διατηρεί την ανωνυμία του.

Σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση των τραπεζικών υπαλλήλων διαδραματίζει και το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτου (ΕΤΙ), ο εκπαιδευτικός βραχίονας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, με την παροχή προγραμμάτων που καλύπτουν ανάγκες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης μέχρι και τίτλους ανώτατης εξειδίκευσης. Σε συνεργασία με το European Bank Training Network, προσφέρει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα European Foundation Certificate in Banking (EFCB), ενώ σχεδιάζονται και άλλες συνεργασίες με διεθνούς φήμης πανεπιστήμια για την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σεμινάρια

Με την έναρξη λοιπόν της νέας φοιτητικής χρονιάς το φθινόπωρο, για χιλιάδες σπουδαστές μας, τα «θρανία» περιμένουν σημαντικό αριθμό τραπεζικών υπαλλήλων, καθώς το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό θεωρείται το κλειδί για την συνέχιση της επιτυχημένης πορείας των τραπεζών μας.

Σε ποιες όμως εκπαιδευτικές ενότητες θα εστιάσουν την προσοχή τους τη νέα εκπαιδευτική χρονιά οι τράπεζές μας; Αναφέρονται ενδεικτικά ορισμένοι τίτλοι σεμιναρίων του ΕΤΙ με συμμετοχές σημαντικού αριθμού τραπεζικών στελεχών: «Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Επιτροπής της Βασιλείας για την κεφαλαιακή επάρκεια των πιστωτικών ιδρυμάτων», «Διαχείριση του λειτουργικού κινδύνου», «Κεφαλαιακή επάρκεια θέσεων σε τιτλοποίηση», «Κανονιστική Συμμόρφωση στις τράπεζες», «Νομοθεσία για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος», «Παροχή επενδυτικών συμβουλών», «Διαχείριση χαρτοφυλακίου», «Ο ενιαίος χώρος πληρωμών σε ευρώ (ΣΕΠΑ), «Διαχείριση καθυστερήσεων», «Αξιολόγηση ποσοτικών στοιχείων επιχείρησης», «Επενδύσεις και δάνεια σε ακίνητη περιουσία», «Τα διεθνή λογιστικά πρότυπα και οι επιπτώσεις τους στην ελληνική κεφαλαιαγορά».

Συμπερασματικά, οι τράπεζες δίνουν ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στην εκπαίδευση του προσωπικού πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις, καθώς εκτιμούν ότι τα περιορισμένα περιθώρια διαφοροποιήσεων στον τομέα της τιμολόγησης τραπεζικών προϊόντων οδηγούν τους πελάτες στην επιλογή της τράπεζάς τους με βάση την ικανότητα εξυπηρέτησης, κάτι που εξασφαλίζεται με ένα ικανό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή