Κηδεύεται ο Τζίμης Μακούλης

Κηδεύεται ο Τζίμης Μακούλης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία εβδομήντα δύο ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής τραγουδιστής Τζίμης Μακούλης. Ο Τζίμης Μακούλης είχε πρόσφατα υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και πέθανε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου στο νοσοκομείο ΝΜΤΣ, όπου νοσηλευόταν. Ο Τζίμης Μακούλης, μια από τις πλέον δημοφιλείς φωνές του ελληνικού, ελαφρού τραγουδιού, είχε στο ενεργητικό του μεγάλες επιτυχίες ερμηνεύοντας τραγούδια όπως το «Ενας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά», σε σύνθεση Γιώργου Μουζάκη (ένα τραγούδι στο οποίο είχε αδυναμία και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής), καθώς επίσης το «Βίρα τις άγκυρες» κ.ά.

Ο τραγουδιστής έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στο μουσικό θέατρο το 1948 και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πλέον αντιπροσωπευτικούς ερμηνευτές. Παρ’ όλα αυτά, οι μεγάλες επιτυχίες ήρθαν στα μέσα της δεκαετίας του ’50, όταν επισκέφθηκε τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, έζησε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με πολύ μεγάλα ονόματα της αμερικανικής κυρίως μουσικής σκηνής, όπως την Ελλα Φιτζέραλντ, τον Λούις Αρμστρονγκ, τον Ντιουκ Ελινγκτον κ.ά.

Ο Τζίμης Μακούλης είχε παίξει στο παρελθόν τον ρόλο του συνθέτη αλλά και του στιχουργού. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12.30 στο Νεκροταφείο του Παπάγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή