Τέλος η υπόθεση Balco

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί εμπλοκή Ελλήνων προπονητών και αθλητών στην υπόθεση του αμερικανικού εργαστηρίου παρασκευής απαγορευμένων ουσιών BALCO. Κατόπιν αυτού, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ετέθη οριστικά στο αρχείο. Ετσι, τα ονόματα των Ολυμπιονικών του στίβου, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, του πρώην προπονητή τους, Χρήστου Τζέκου, της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ολγας Βασδέκη και του παλαιού πρωταθλητή και προπονητή, Ανδρέα Λιναρδάτου απεμπλέκονται από την πολύκροτη υπόθεση, στην οποία πρωταγωνιστές ήταν ο πρόεδρος της BALCO, Βίκτορ Κόντε και ο χημικός Πάτρικ Αρνολντ.

Οι δικηγόροι των Κεντέρη, Θάνου και Τζέκου, Νίκος Κόλλιας και Μαρία Κευγά, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν παρουσία του κ. Τζέκου (ο Κεντέρης βρίσκεται εκτός Αθηνών, ενώ η Θάνου χθες το πρωί έκανε προπόνηση στον Αγιο Κοσμά), δήλωσαν ότι αισθάνονται δικαιωμένοι από την εξέλιξη αυτή.

«Η αρχειοθέτηση της υποθέσεως, κατόπιν της ενδελεχούς δικαστικής διερεύνησής της, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσα υστερόβουλα κέντρα, ωσάν αυτόκλητοι δικαστές, βιάστηκαν να καταδικάσουν τους Ελληνες πρωταθλητές και τον προπονητή τους. Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, τέτοιες συμπεριφορές δεν δύνανται να γίνουν αποδεκτές» υπογράμμισαν οι δύο δικηγόροι.

«Το περίφημο «δίκαιη δίκη» για τον κ. Τζέκο δεν έχει τηρηθεί. Υπήρξε μεγάλη πίεση», τόνισαν.

Σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν κριθεί από τους αθλητές και τον κ. Τζέκο ως δυσφημιστικά, ο κ. Κόλλιας ανέφερε, ότι έχουν ήδη δοθεί εντολές από τους πελάτες τους για την άσκηση αγωγών.

«Μετά τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόφαση για την πλήρη αθώωση των αθλητών από κάθε κατηγορία που είχε σχέση με την BALCO και τις ουσίες που αυτή διακινούσε, τις σχέσεις με τον Αρνολντ και όλα αυτά, δεν θα γίνει πλέον αποδεκτή καμία αναφορά και κανένα δημοσίευμα το οποίο θα τους θίγει και θα τους δυσφημεί», υπογράμμισε.

Σχετικά με το χρυσό μετάλλιο που είχε πάρει η Αμερικανίδα, Μάριον Τζόουνς στα 100 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ και το οποίο επέστρεψε, μετά την ομολογία της ότι είχε αγωνισθεί έχοντας κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ο κ. Κόλλιας μετέφερε την άποψη της Κατερίνας Θάνου, που ήταν 2η, ότι εμπιστεύεται τα αρμόδια όργανα, τα οποία θ’ αποφασίσουν σχετικά. «Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη, λέω, ότι πρέπει να εφαρμοσθούν οι κανονισμοί. Ως Ελληνας, θέλω να πάρει το χρυσό. Υπάρχει, πάντως, εμπιστοσύνη στη νομιμότητα της κρίσης των αρμόδιων οργάνων. Αν δεν της δώσουν το μετάλλιο, θα δούμε τι θα κάνουμε», συμπλήρωσε.

Οι δημοσιογράφοι επέμεναν να μάθουν, ποια η σχέση του κ. Τζέκου με τον Αρνολντ.

«Εχω πει πολλές φορές και το ξαναλέω, ότι η σχέση μου με τον Αρνολντ αφορά τα συμπληρώματα διατροφής. Εχουμε συναντηθεί στο πλαίσιο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των εταιρειών μας. Οι σχέσεις μας ήταν καθαρά επαγγελματικές, αφού στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής βρίσκομαι από το 1992», απάντησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή