Ο Στ. Λιβαθινός ανεβάζει Γκόρκι

Ο Στ. Λιβαθινός ανεβάζει Γκόρκι

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου η θεατρική εταιρεία «Πράξη» παρουσιάζει στην Α΄ Σκηνή του Θεάτρου της «Οδού Κεφαλληνίας» ένα κλασικό έργο, το «Βάσσα», του Μαξίμ Γκόρκι, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Η «Βάσσα», που αποτελεί ένα από τα κορυφαία κείμενα Ρώσου συγγραφέα, περιγράφεται μέσα σε τρεις πράξεις με συγκλονιστική δύναμη και απόλυτη ρεαλιστική λεπτομέρεια. Καθώς ο πατέρας-αφέντης ψυχορραγεί, η τραγική μορφή της μητέρας, Βάσσα Ζελεζνόβα, επιβιώνει ανάμεσα σε συνωμοσίες, «βρώμικες» συμμαχίες, απαγορευμένους έρωτες και ένοχα μυστικά του σπιτιού, που συνθέτουν μια ανθρώπινη τοιχογραφία απαράμιλλης λεπτότητας και ακρίβειας, διαποτισμένη από το βιτριολικό χιούμορ του Μαξίμ Γκόρκι. Ο Γκόρκι έγραψε το «Βάσσα» σε δύο εκδοχές: Την πρώτη το 1910, δηλαδή προεπαναστατικά και τη δεύτερη μετά τη Ρωσική Επανάσταση, το 1935, πράγμα που την καθιστά πιο «στρατευμένη» εκδοχή.

Η θεατρική εταιρεία «Πράξη» θα ανεβάσει την πρώτη εκδοχή του έργου σε καινούργια μετάφραση, ειδικά για αυτή την παράσταση, της Χρύσας Προκοπάκη. Παίζουν οι: Μπέττυ Αρβανίτη, Μάνος Βακούσης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή