Σκανδαλο Siemens – Εκατομμύρια ευρώ γύρω από τον κ. Μαυρίδη για τις μίζες

Σκανδαλο Siemens – Εκατομμύρια ευρώ γύρω από τον κ. Μαυρίδη για τις μίζες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ που διοχετεύονταν από τον λογαριασμό του πρώην στελέχους της Siemens Hellas, κ. Πρόδρομου Μαυρίδη, προς τους «δικαιούχους», αποκαλύπτει σήμερα η «Κ». Σύμφωνα με το διάγραμμα των κινήσεων κεφαλαίων που παραδόθηκε από την Dresdner Bank στην Εισαγγελία του Μονάχου, μόνο από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο κ. Μαυρίδης σε υποκατάστημα της Τράπεζας στην Ελβετία, διακινήθηκαν περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το ποσό αντιπροσώπευε ένα μέρος των υπόγειων συναλλαγών…

Το άνοιγμα του νέου κύκλου αποκαλύψεων σχετικά με την ελλαδική διάσταση του σκανδάλου Siemens (το οποίο οι αρχές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης χαρακτηρίζουν ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία των χρηματιστηρίων») προκαλεί δονήσεις στο πολιτικό σύστημα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η διαδικασία που ξεκίνησε δεν θα μείνει ημιτελής: Η πορεία των ερευνών εξαρτάται από «υπέρτερες δυνάμεις», τις αρχές των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή