Φακελος Διαφθορα: Οι πρωταγωνιστές, τα παρακλάδια, οι πηγές και ο τζίρος

Φακελος Διαφθορα: Οι πρωταγωνιστές, τα παρακλάδια, οι πηγές και ο τζίρος

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ετήσιος τζίρος της διαφθοράς στην Ελλάδα ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο και μαζί με την παραοικονομία φτάνει αν δεν τα ξεπερνά τα 70 δισ. ευρώ. Αυτή η πρωτιά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη χώρα μας πληρώνεται ακριβά από το κοινωνικό σύνολο με μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, με στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό με υψηλές τιμές αγαθών αλλά και αύξηση του χάσματος μεταξύ χαμηλών και υψηλών εισοδημάτων.

Μάλιστα σε έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο σημαντικός περιορισμός της μπορεί να οδηγήσει διεθνώς σε τετραπλασιασμό του κατά κεφαλήν εισοδήματος και να μειώσει την παιδική θνησιμότητα κατά 75%. Στην κορυφή της διαφθοράς στην Ελλάδα βρίσκονται τα νοσοκομεία, οι πολεοδομίες και οι εφορίες. Η ταρίφα στις εφορίες είναι η υψηλότερη και φθάνει τα 3.660 ευρώ ενώ η φθηνότερη είναι στο υπουργείο Μεταφορών μόνον 230 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή