Ανοιγμα Παπανδρέου προς τον Συνασπισμό

Ανοιγμα Παπανδρέου προς τον Συνασπισμό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διπλό «άνοιγμα» προς τον ΣΥΝ, αλλά και προς το «ρεύμα» που κατά την αναμέτρηση για την ηγεσία στήριξε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, προέβη ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μέσω της ομιλίας του στο 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες του οποίου άρχισαν χθες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε κοινές δράσεις του κόμματός του με αυτά της Αριστεράς εντός και εκτός της Βουλής και στη συνέχεια συγκρότηση επιτροπής που θα διερευνήσει την προοπτική προγραμματικών μεταξύ τους συγκλίσεων. Επίσης, δεσμεύθηκε ότι οι προτάσεις του για τη σύνθεση όλων των νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβανομένου του Πολιτικού Συμβουλίου, θα υπηρετούν τις αρχές «της ανανέωσης, της ενότητας και της αξιοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας, που απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο, αποδέχθηκε την προοπτική κοινών αντιπολιτευτικών πρωτοβουλιών με το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατέστησε σαφές πως δεν τον ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση που «θα διαχειριστεί την κρίση του πολιτικού συστήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή