Πρωταθλητής με σφραγίδα CAS

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι όποιες δικαστικές εκκρεμότητες που υπήρχαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, διευθετήθηκαν από το CAS και ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον 36ο τίτλο της ιστορίας του και 11ο πρωτάθλημα στα τελευταία 12 χρόνια.

Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο διαβουλεύσεων, απέρριψε, χθες, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει ο Απόλλων Καλαμαριάς σε βάρος της ΕΠΟ και του Ολυμπιακού, ζητώντας να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος, μέχρι την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης Βάλνερ.

Οι λόγοι που απορρίφθηκε το αίτημα ήταν τρεις, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης. Πρώτον, κρίθηκε ότι ο Απόλλων από τη στιγμή που υποβιβάστηκε δεν έχει πλέον έννομο συμφέρον στην υπόθεση. Δεύτερον, οι παρεμβάσεις της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού απορρίφθηκαν, αφού, κατά το δικαστήριο, έπρεπε να είχαν γίνει πρώτα στα αρμόδια όργανα της Ελλάδας και στη συνέχεια στα διεθνή. Τρίτον, μοναδική αρμόδια για την επικύρωση της βαθμολογίας είναι η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος, δηλαδή η Σούπερ Λίγκα, συνεπώς το CAS δεν θα μπορούσε να παρέμβει, εάν δεν πειθόταν ότι συνέτρεχε σοβαρός λόγος να το κάνει.

Η κύρια υπόθεση Βάλνερ θα εκδικαστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, αφού το δικαστήριο της Λωζάννης δέχτηκε την αρμοδιότητά του, απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα της ΕΠΟ. Αυτό, βέβαια, θα γίνει με την προϋπόθεση ότι ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν θ’ αποσυρθεί από την υπόθεση. Πάντως, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, πολύ δύσκολα θ’ αλλάξει κάτι στην εκδίκαση της κύριας υπόθεσης. Οι εξελίξεις αυτές υποχρέωσαν την ολομέλεια της Σούπερ Λίγκα να επικυρώσει το βαθμολογικό πίνακα, στη χθεσινή συνεδρίασή της. Η ΑΕΚ μειοψήφησε στη σχετική ψηφοφορία, ενώ Παναθηναϊκός και Λάρισα ψήφισαν «λευκό».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Τάκης Κανελλόπουλος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. «Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα της ΕΠΟ. Δικαιώθηκε μόνο στην πειθαρχική επιτροπή της. Το περίεργο είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν χθες στο Καραϊσκάκη κι αυτό μας προβληματίζει. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν το έχουμε ακόμα στα χέρια μας, στη Σούπερ Λίγκα, καθώς η δικαιοσύνη και η διαιτησία ανήκουν στην ΕΠΟ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Δεν υπήρχε κάποια ανησυχία από μέρους μας για την απόφαση. Δυστυχώς, πάντως, οι εκπρόσωποι της Καλαμαριάς δεν ήταν εδώ σήμερα», τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τη στάση της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Ξεκινούν τα πλέι οφ

Την Μ. Τετάρτη θα ξεκινήσει η διαδικασία των πλέι όφ, από την οποία θα προκύψουν οι εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Στους πρώτους αγώνες (σχετικός πίνακας στη βάση) η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο και ο Αρης τον Παναθηναϊκό. Στη Β’ Εθνική κατηγορία υποβιβάζονται οι Ατρόμητος, Βέροια και Απόλλων Καλαμαριάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή