Cosmos Business: 20 χρόνια λειτουργίας

Cosmos Business: 20 χρόνια λειτουργίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος η Cosmos Business Systems AEBE, γεγονός που την καθιστά μία από τις παλαιότερες επιχειρήσεις του κλάδου της πληροφορικής και επικοινωνιών.

Η ιστορία της εταιρείας χωρίζεται σε δύο διακεκριμένες χρονικές περιόδους: στην πρώτη, από το 1988 έως το 2000, λειτούργησε ως επιχείρηση λιανικών πωλήσεων με έδρα στην οδό Στουρνάρη.

Η δεύτερη ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2000, οπότε και εξαγοράστηκε από τους σημερινούς μετόχους (στους οποίους περιλαμβάνονται στελέχη της αγοράς με παρουσία από το 1984, καθώς και οι εταιρείες Info-Quest και Vodafone) και λειτουργεί ως εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, με προσωπικό που αριθμεί αυτή την στιγμή 110 άτομα και κύκλο εργασιών στα 19,5 εκατ. ευρώ το 2007 και με πρόβλεψη για 23 εκατ. ευρώ το 2008.

Η Cosmos Business Systems συνεργάζεται απευθείας με τους σημαντικότερους κατασκευαστές παγκοσμίως όπως IBM, Hewlett Packard, Dell, Cisco, Avaya, Microsoft, SAP κ.λπ., ενώ συγκροτείται από 4 στρατηγικές μονάδες (strategic business units).

Το 2007, ιδρύθηκε η θυγατρική εταιρεία Cosmos Consulting AEBE (με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ).

Το πρόγραμμα του εορτασμού των 20 ετών της Cosmos θα κορυφωθεί με τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της τον Ιούνιο του 2009.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή