Απεσύρθη η ρύθμιση για επιμέλεια παιδιών

Απεσύρθη η ρύθμιση για επιμέλεια παιδιών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από γυναικείους φορείς για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο και ειδικότερα σε ό, τι αφορά την από κοινού επιμέλεια των παιδιών κατόπιν διαζυγίου, το υπ. Δικαιοσύνης απέσυρε τις νέες ρυθμίσεις. Αντιθέτως, παρά τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν σχετικά με τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να προσθέτουν στην αστυνομική τους ταυτότητα και το επώνυμο του συζύγου, «για λόγους διευκόλυνσης των συναλλαγών και ειδικά στο εξωτερικό», η ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο.

Γυναικείοι φορείς, όπως το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ), η ΕΕΔΑ, η «Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών» και ο «Σύλλογος για την Υποστήριξη της Αξιοπρέπειας της Μητρότητας» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις επιπτώσεις που προκαλούν οι προωθούμενες διατάξεις, τονίζοντας ότι, μεταξύ άλλων, εξασθενίζουν την προτεραιότητα της μητέρας στην ανατροφή του ανηλίκου. Σε επιστολή της προς τον κ. Σωτ. Χατζηγάκη, η κ. Μαραγκοπούλου ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΓΑΠΑ, καθηγητής ΤΕΙ κ. Ν. Σπιτάλας, πρότεινε να συγκροτηθούν οικογενειακά δικαστήρια για τα θέματα γονικής μέριμνας και διαζυγίων και να ιδρυθεί ο θεσμός του Οικογενειακού Διαμεσολαβητή (κατά το σουηδικό μοντέλο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή