Το χρονικό ενός «Βατερλώ» στην Α1 μπάσκετ

Το χρονικό ενός «Βατερλώ» στην Α1 μπάσκετ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ομάδα που διαλύθηκε, ένα έγγραφο που δεν κατατέθηκε, τρεις μνηστήρες για μία θέση, μπόλικο παρασκήνιο, ακόμα πιο πολλές αντιπαραθέσεις κι ένα πρωτάθλημα έρμαιο των δικαστικών αποφάσεων και της ανευθυνότητας ορισμένων ατόμων συνθέτουν το σκηνικό της υπόθεσης «14η ομάδα στην Α1».

Η ιστορία αμαύρωσε την πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ και ξεκινάει τον Μάιο, όταν το Πανόραμα, ομάδα της Α2, παρουσιάζει άλυτα οικονομικά προβλήματα. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, όμως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης καταφέρνει να κατακτήσει την άνοδό της στην Α1, αφήνοντας στην 3η θέση τη Δάφνη και στην 4η τον Ιωνικό Λαμίας. Μόλις η ομάδα του Πανοράματος άρχισε να παρουσιάζει αδυναμίες στην πληρωμή των παικτών και με την άνοδό της στην Α1 να θεωρείται σχεδόν σίγουρη, η Καβάλα (ομάδα Γ΄ Εθνικής) και ο Ηρακλής εξέφρασαν την επιθυμία να προχωρήσουν σε συγχώνευση. Εξέλιξη η οποία θα αδικούσε τη Δάφνη και τη Λαμία. Οι συζητήσεις του Πανοράματος με τον Ηρακλή δεν ευοδώθηκαν (διαφορά στο οικονομικό), με την Καβάλα να επισπεύδει τις κινήσεις συγχώνευσης.

Στα τέλη Αυγούστου η ΕΟΚ ενέκρινε την πρωτοβουλία της Καβάλας, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Δάφνης και του Ιωνικού Λαμίας. Μάλιστα, η ομάδα της Φθιώτιδας απέσυρε τη συμμετοχή της από την Α2 ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η Δάφνη διάλεξε τη δικαστική οδό και προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ, ζητώντας την ακύρωση της συγχώνευσης. Από τη μεριά της η Καβάλα ενεργούσε ως ομάδα της Α1, προχωρώντας σε μεταγραφές. Ομως, ο φάκελος που είχε καταθέσει στην ΕΕΑ ήταν ελλιπής, καθώς έλειπε ένα έγγραφο που προβλέπει ο κανονισμός για τη σύσταση εταιρείας (ΚΑΕ) από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο ΕΣΑΚΕ παρακολουθούσε το θέμα αμέτοχος, έχοντας όμως δώσει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή της νεοσύστατης ομάδας στην Α1. H υπόθεση πήγαινε από αναβολή σε αναβολή. Την περασμένη Πέμπτη, δύο μόλις μέρες πριν από την έναρξη της Α1, το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή της Δάφνης. Ομως, μία ημέρα αργότερα η ΕΕΑ αποφάνθηκε πως ο φάκελος δεν ήταν πλήρης και δεν της εξέδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής! Οι Καβαλιώτες πληροφορήθηκαν το γεγονός στο δρόμο για τη Λάρισα, όπου θα αντιμετώπιζαν την ΑΕΛ. Το αποτέλεσμα; Το λεωφορείο να κάνει αναστροφή στη Θεσσαλονίκη και το πρωτάθλημα να ψάχνει απεγνωσμένα την 14η ομάδα, την οποία αναμένεται να βρει σήμερα.Σταθησ Δημολασ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή