ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανείς διάλογοι - Επεισόδιο Βενιζέλου με Κωνσταντοπούλου -Απεβλήθη ο Κασιδιάρης

Μεγάλη ένταση την Πέμπτη στην Βουλή, με συνεχείς αντεγκλήσεις και πρωταφανείς διαλόγους με επίκεντρο την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο αντιπρόεδρος αναγκάστηκε να προχωρήσει στηναφαίρεση του δικαιώματος να κάνει ερωτήσεις ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πέταξε ποτήρια, έσπασε μικρόφωνα και χαρακτήρισε «γελοίο και χοντρό» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κασιδιάρης τόνισε πως αντί ο πρόεδρος της Προανακριτικής να ανακαλέσει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την Επιτροπή που έκανε ο κ. Βενιζέλος, διέταξε την απαγόρευση κατάθεσης ερωτήσεων από μέρους του, ενέργεια την οποία θεωρεί παράνομη και αντικανονική.

Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να δήλωσε εντός της Επιτροπής ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον προκάλεσε με τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα περί τεστοστερόνης και την κλήση, σύμφωνα με τον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, της αστυνομίας και της ασφάλειας της Βουλής.

"Εσύ έχεις έλλειψη τεστοστερόνης γι' αυτό ανεβαίνεις στο βήμα της Βουλής και λες άντε καλέ» του απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε ανοησίες και γελοιότητες τα όσα έχουν λεχθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας «εγώ δεν είμαι απατεώνας και λαμόγιο» ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τον φασίστα.

Επιπλέον, καυγάς ξέσπασε και μεταξύ του ’δωνι Γεωργιάδη και του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς ο βουλευτής της ΧΑ θεώρησε πως η τοποθέτηση Γεωργιάδη δημιουργούσε «πέπλο προστασίας» στον κ.Βενιζέλο. Τελικώς ο κ. Κασιδιάρης απεβλήθη από την αίθουσα.

Το επεισόδιο Βενιζέλου - Κωνσταντοπούλου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να ακολουθεί και να φωνάζει για προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα. Ο κ.Βενιζέλος, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, έκανε λόγο για «αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Σε κάθε περίπτωση, η ιατρική δεν έχει απαντήσει εαν η ψυχιατρική προηγείται την ενδοκρινολογικής ή το αντίθετο».Συνεχίζεται σε λίγη ώρα, εκ νέου, η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, κατά την πρωινή συνεδρίαση, σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η κα Κωνταντοπούλου ρώτησε τον Ευ. Βενιζέλο πόσους υπολογιστές έχει στο γραφείο του, για να λάβει την απάντηση «άπειρους».

Ωστόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλημένη από την στάση, που καθόταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του έκανε παρατήρηση λέγοντας του:

«Σας παρακαλώ, όταν μου απαντάτε, κατεβάστε το πόδι σας».

«Η επανάληψη της ερώτησης είναι βασανισμός, βάση απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Και εσείς είστε ένας θηλυκός Ιαβέρης. Εδώ δεν είμαστε «γκρουπ θέραπι». Η Βουλή, κα Κωνσταντοπούλου, δεν είναι ιδιόρρυθμη Μονή, αλλά κοινοβιακή», αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η αντιπαράθεσή τους συνεχίστηκε με πολύ πιο απαξιωτικούς, εκατέρωθεν, χαρακτηρισμούς.

Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους η κα Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ότι «συστηματικά μεθοδεύτηκε από την αρχή της συνεδρίασης να αποτραπεί η υποβολή ερωτήσεων που θα έφερναν τον κ. Βενιζέλο σε δύσκολη θέση. Από τις 10.30 έως τις 12.30 είχαμε μόνο αναφλέξεις, εκρήξεις και αντιπαραθέσεις».

Πρόσθεσε δε ότι:

«Ο κ. Βενιζέλος, κατ' επανάληψη αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ουσίας, που έχουν να κάνουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, για την ακριβή διαδρομή του USB και των εκτυπώσεων, από την στιγμή που περιήλθαν στα χέρια του. Για πρώτη φορά αλλάζει τον χρόνο και την ώρα της ημέρας, κατά την οποία φέρεται ή ισχυρίζεται ότι αναζήτησε το USB, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Διώτη, την 1.10.2012».

Και η κα Κωνσταντοπούλου κατέληξε:

«Ροκανίσανε το χρόνο για να μην υποβάλλω ερωτήσεις, καθώς γνώριζαν ότι το απόγευμα δεν θα μπορώ να παραστώ στην επιτροπή. Αν υπάρξει υπόθαλψη και σε αυτό το στάδιο, τότε όλες οι μάσκες θα έχουν πέσει».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ