Καταδίκη Αναστασιάδη για τις «ροζ» φωτογραφίες

Καταδίκη Αναστασιάδη για τις «ροζ» φωτογραφίες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών με αναστολή για τη δημοσίευση φωτογραφιών από τις συναντήσεις της κ. Εύης Τσέκου και του πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Χρ. Ζαχόπουλου καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης και τα μέλη της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Οι κατηγορούμενοι, στους οποίους επεβλήθη επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 8.500 ευρώ στον καθένα, κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση του νόμου περί ασέμνων και παράβαση του ν. περί προσωπικών δεδομένων από τη δημοσίευση των επίμαχων φωτογραφιών στην εφημερίδα στις 13 και 14 Ιανουαρίου του 2008.

Κατηγορούμενος ήταν και ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος ωστόσο απηλλάγη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Τσέκου δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του, καθώς όταν έγινε η επίμαχη δημοσίευση, εκείνος με δηλώσεις του είχε εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή του.

Ουδείς εκ των κατηγορουμένων παρευρέθη στο δικαστήριο και ως εκ τούτου εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους κ. Γ. Αγιοστρατίτη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, οι κατηγορούμενοι λειτούργησαν στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού τους καθήκοντος, δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο η υπόθεση Ζαχόπουλου απασχολούσε εντόνως την κοινή γνώμη. Ο συνήγορος υποστήριξε ότι η δημοσιεύση φωτογραφιών δεν υπάγεται στον νόμο περί ασέμνων, καθώς και ότι δεν υφίσταται παράβαση του ν. περί προσωπικών δεδομένων, καθώς, όπως είπε, η εφημερίδα δεν τηρούσε αρχείο ούτε επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες.

Από την πλευρά της, η κ. Τσέκου, η οποία παρέστη στη διαδικασία, κατέθεσε ότι στόχος των κατηγορουμένων ήταν η διαπόμπευσή της αλλά και το κέρδος, καθώς το συγκεκριμένο φύλλο εξαντλήθηκε και επανατυπώθηκε. Αναφερόμενη στον κ. Θέμο Αναστασιάδη υποστήριξε ότι εκείνος επέλεξε τον συγκεκριμένο τρόπο για να την εκδικηθεί αφού η ίδια ήδη είχε αρχίσει να τον φωτογραφίζει ως τον «κομιστή» του DVD. Ως μάρτυρες κατέθεσαν ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και νομικός σύμβουλος της Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Νίκος Αλιβιζάτος και ο εκπρόσωπος της Ενωσης κ. Χριστόπουλος, επισημαίνοντας ότι η δημοσίευση των φωτογραφιών συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή