Ο κ. Θ. Πάγκαλος, ο «Γερμανός», το ΚΚΕ και η… εφορία στον Περισσό

Ο κ. Θ. Πάγκαλος, ο «Γερμανός», το ΚΚΕ και η… εφορία στον Περισσό

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα, σκληρή επίθεση εναντίον του ΚΚΕ, με ευθείες κατηγορίες περί εμπλοκής του κόμματος στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και στην πώληση της εταιρείας «Γερμανός», εξαπέλυσε χθες ο κ Θεόδωρος Πάγκαλος, πυροδοτώντας νέο κύκλο σφοδρής αντιπαράθεσης με τον Περισσό. «Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες, αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουμε αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η εφορία στον Περισσό». «Το ΚΚΕ δεν φοβάται ούτε ανακριτές ούτε εφορίες ούτε φυσικά και τον Πάγκαλο» ήταν η απάντηση του κόμματος στις δηλώσεις του πρώην υπουργού. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων «Ράδιο Πρωινός» και αφού χαρακτήρισε «κολοσσιαίο σκάνδαλο» την πώληση της εταιρείας, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι στη διαδικασία εμπλέκονται οι ηγεσίες του ΚΚΕ.

Βασικός λόγος

Σημείωσε ακόμη πως ο βασικός λόγος που ο πρωθυπουργός έκλεισε τη Βουλή ήταν για να μη διερευνηθεί η υπόθεση. «Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του «Γερμανού” και έχει σημαντικό συμφέρον στην αξιοποίησή του. Η επαναστατική ασυλία του ΚΚΕ επεκτείνεται και στις εφοριακές σχέσεις και στην υποχρέωση του φόρου» είπε. Στην ερώτηση «προς τι το μένος για το ΚΚΕ», απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα μένος, επισημαίνω απλώς ότι έχουμε ένα εξωφρενικό κόμμα στην Ελλάδα, που ψηφίζει ακόμη κόσμος. Το πρόγραμμά του είναι να ξαναφτιάξουνε Σοβιετική Ενωση στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι εξωφρενικό;». Και κατέληξε λέγοντας. «Το κόμμα αυτό γυρίζει πίσω στον Στάλιν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί». «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προκαλεί, επαναλαμβάνοντας μαζί με τον Καρατζαφέρη τα ψέματα για τις σχέσεις του ΚΚΕ με τη «Γερμανός» και ζητώντας να έρθουν ο ανακριτής και η εφορία. Το επόμενο βήμα για να φτάσει στον πάτο είναι να ζητήσει τη νεκρανάσταση των νόμων 509 και 375» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ. Από τον Μάρτιο όταν δήλωνε «ευτυχώς που δεν κέρδισαν στον Εμφύλιο, γιατί θα είχαν σκοτώσει όλους του αντιφρονούντες» η κόντρα του Θ. Πάγκαλου με τον Περισσό έχει «χτυπήσει κόκκινο», καθώς έχουν μεσολαβήσει αλλεπάλληλες εμπρηστικές δηλώσεις εκατέρωθεν και η προσωπική αντίδραση της γ. γ. του κόμματος κ. Αλ. Παπαρήγα η οποία στις 23 Μαρτίου με επιστολή της ζητούσε την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Παπαρήγα

Στην επιστολή, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για επανειλημμένες προκλητικές τοποθετήσεις του κ. Πάγκαλου σε βάρος του ΚΚΕ «πέρα από τα όρια της φυσιολογικής πολεμικής αντιπαράθεσης», ζητώντας από τον κ. Γ. Παπανδρέου να επαναφέρει τον βουλευτή στην τάξη. «Είναι ευθύνη όλων μας να κρατήσουμε ένα ορισμένο επίπεδο ευθύνης στην πολιτική αντιπαράθεση» σημείωνε μεταξύ άλλων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην απάντησή του που ήλθε έπειτα από καθυστέρηση 25 ημερών κάλυψε πλήρως τον κ. Πάγκαλο, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μονοπωλεί την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων ούτε κατέχει την απόλυτη αλήθεια γι’ αυτά. Πρόσθετε δε προς την κ. Παπαρήγα ότι «αν σας έστελνα επιστολές κάθε φορά που οι δηλώσεις στελεχών σας ξεπερνούν τα όρια, θα είχαμε μια πολύ πυκνή αλληλογραφία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή