Αθωώθηκε παμψηφεί η εγγονή της Λέλας Καραγιάννη

Αθωώθηκε παμψηφεί η εγγονή της Λέλας Καραγιάννη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δικαίωση για το όνομα της γιαγιάς μου, δικαίωση για το όνομα το δικό μου». Με αυτά τα λόγια, η Λέλα Καραγιάννη, εγγονή της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, περιέγραψε στην «Κ» τα συναισθήματά της λίγο μετά την ανακοίνωση, χθες, της αθωωτικής για το πρόσωπό της απόφασης του δικαστηρίου. Η κ. Καραγιάννη, σε μια περίεργη ενδοοικογενειακή διαμάχη βρέθηκε να κατηγορείται από το μόνο εν ζωή παιδί της αγωνίστριας και θείο της, Γιώργο Καραγιάννη, για κλοπή κειμηλίων της γιαγιάς της. Τελικώς, χθες, σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη της δίκης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας αθώωσε παμψηφεί την κατηγορούμενη, με τον εισαγγελέα να εξαπολύει από την έδρα δριμύ κατηγορώ στους συγγενείς της που, όπως είπε, κινούμενοι από φθόνο και κακοβουλία, τη διέσυραν.

Η περιπέτειά της ξεκίνησε το 2005, όταν από… τις εφημερίδες ενημερώθηκε για τις βαρύτατες κατηγορίες του θείου και των δύο ξαδερφιών της. «Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορήθηκα ότι κακοποίησα τις δύο θείες μου, Ηλέκτρα και Ιωάννα, κόρες της αγωνίστριας, οι οποίες με μεγάλωσαν σαν παιδί τους και τις γνώρισα ως μάνες μου, για να αποσπάσω τα κειμήλια», λέει η ίδια στην «Κ». «Ο διασυρμός μου ήταν βάναυσος, ιδίως όταν είχα αφιερώσει τα τελευταία χρόνια τη ζωή μου στο ίδρυμα Λέλα Καραγιάννη. Χωρίς προσωπικό όφελος, έχω δωρίσει πολλά αντικείμενα και προτομές σε μουσεία, στο δήμο Θεσσαλονίκης και αλλού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή