Στις ιστοσελίδες λένε ό,τι δεν ακούγεται

Στις ιστοσελίδες λένε ό,τι δεν ακούγεται

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ. Οι οικονομικές τους δυνατότητες περιορισμένες, η προβολή από τα media ελάχιστη έως ανύπαρκτη, μόνη σωτηρία το Διαδίκτυο. Τα sites και τα blogs των συνδυασμών (όσων υπάρχουν) είναι οι πιο εξωστρεφείς καθρέφτες της ιδεολογικής τους ταυτότητας.

Οικολόγοι Πράσινοι. Παίζουν την παλέτα του πράσινου, αναρτούν κόσμιες αντιδράσεις απέναντι στις μομφές, διαθέτουν εκτενή αρθρογραφία για την οικολογική real politik.

Ενωση Κεντρώων. Το τεστ θανάτου(!) ως front banner, τυλιγμένη εφημερίδα και αχνιστός καφές ως κεντρική φωτό και όλα τα άρθρα του προέδρου Βασίλη Λεβέντη μαζί με το βιτριολικό σχόλιο της ημέρας.

Μ-Λ ΚΚΕ. Ενα σαφές με παχιά γραμματοσειρά «Στηρίξτε – Ψηφίστε Μ-Λ ΚΚΕ», διάσπαρτα σφυροδρέπανα, εγερτικές προκηρύξεις με σπάταλη χρήση του «Ζήτω» και του «Εξω» και δύο βίντεο με τις πύρινες θέσεις του κόμματος.

ΕΕΚ Τροτσκιστές. «Για τις ενωμένες σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης». Ενα μονοκόμματο μπλοκ ροής κειμένων σε γκρίζο φόντο με ιδεολογικές καταγγελίες προς πάσα κατεύθυνση καθώς και ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στον αποβιώσαντα κινηματογραφιστή Κώστα Σφήκα…

Φιλελεύθερη Συμμαχία. Μοβ και κίτρινες αποχρώσεις, φιλοευρωπαϊσμός μέχρι ρανίδος, ψύχραιμη αρθρογραφία και περήφανο μήνυμα υποστήριξης από τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Γκι Βέρχοφστατ.

Κόμμα Φιλελευθέρων. Η εικόνα του ιδρυτή Βενιζέλου καλωσορίζει στο σάιτ, όπου ακολουθεί ένα μίνι μανιφέστο υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης, συνοδευόμενο από 4 αδιαπραγμάτευτα «Εάν και μόνο αν», σε γαλανόλευκο φόντο με ανάμεικτα αστέρια της Ε.Ε.

ΟΑΚΚΕ. Λιτό ερυθρόλευκο στυλ, σταράτη ρητορεία «Ψηφίστε την ΟΑΚΚΕ» και σεντόνια κειμένων με τίτλους «Ο εμπρησμός της Αθήνας μέρος πολιτικού πραξικοπήματος με ταυτόχρονη υπονόμευση του κινήματος ενάντια στον εκφασισμό της αστυνομίας».

ΑΣΚΕ. Σομόν σελίδα χωρίς κείμενα και φωτό, με πορτοκαλί επιλογές να πηγαινοέρχονται και το χαρακτηριστικό γαρίφαλο του κόμματος.

Δημοσθένης Βεργής – Ελληνες Οικολόγοι. Το πλέον προσωποπαγές σάιτ. Νταντά κολάζ με καρτ βιζίτ, μαργαρίτες και νεανικές εικόνες του Δημοσθένη Βεργή, βίντεο με τις απόψεις του κόμματος με τον πρόεδρο σε κυπαρισσί κοστούμι, καθώς και το διάγγελμα του υποψήφιου ευρωβουλευτή Νικόλαου Κατέλη (Κάτμαν).

Ουράνιο Τόξο. Θυμίζει ειδησεογραφικό πρακτορείο, αυστηρή γραμμή και όλα εις άπταιστον αγγλικήν, με links σε υποστηρικτική αρθρογραφία στο θέμα της μακεδονικής μειονότητας.

Χρυσή Αυγή. Αγάλματα, εθνικιστικά άρθρα, αλυτρωτισμός και έντονο συγκρουσιακό πνεύμα με τους «κατρακυλούντες εθνικιστές» του ΛΑΟΣ.

Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών. Λευκή σελίδα με προμετωπίδα – ηλιοβασίλεμα πίσω από τα στάχυα, πρόσκληση σε αυτοκινητοπορείες, εκλογικός ύμνος.

Οικολόγοι Ελλάδας. Η ομάδα πίσω από το ΤΗΛΕΦΩΣ, πρόεδρος Κώστας Παπανικόλας, φρέσκια αισθητική, ολίγον σαν διαφήμιση ασφάλειας ζωής και ξεκάθαρη θέση: «Για να αλλάξει η ζωή μας θα πρέπει οι Οικολόγοι Ελλάδας να γίνουν κυβερνήτες ή οι κυβερνήτες να γίνουν Οικολόγοι Ελλάδας. Διαλέχτε…»

ΛΕΥΚΟ. Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων, ακολουθούν ρετρό αποσπάσματα από παλιές τηλεοπτικές εμφανίσεις. (Μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Πανελλήνια Ενωση Σκέιτμπορντ, η Διεθνής Ενωση Καπνιστών και η Ενωση Ελλήνων Τηλεθεατών.)

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Στημένο σαν χειμαρρώδες blog, αποτυπώνει το εύστοχο λογοπαίγνιο του τίτλου με τις πύρινες αντικαπιταλιστικές προκηρύξεις και τις κινήσεις ριζοσπαστικής οικολογίας.

Δράση. Ηλεκτρονικό αντάρτικο από τους απογοητευμένους της πολιτικής, υποδοχή με βίντεο του μπροστάρη Κων/νου Μαρκουλάκη και των βαρέων αρμάτων Στέφανου Μάνου και Γιάννη Μπουτάρη.

ΕΑΡ. Εκμοντερνισμένος πάπυρος, «σύμφωνα με τις αρχές του Αρχαιοελληνικού Ανθρωπισμού και του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού». Αναφορές στον Αδαμάντιο Κοραή, τον Ρήγα Βελεστινλή και τον Πλήθωνα Γεμιστό.

Κοινωνία. Συνεχιστές του Καποδίστρια, με μια εντυπωσιακή φωτό του εκλογικού περιπτέρου μπροστά από την παλιά Βουλή, κείμενα σε πολυτονικό, συχνή χρήση δοτικής και καθαρευουσιάνικα περάσματα.

Κόμμα Νέων. Μέσα από το blog του, ο Κυριάκος Τοψόγλου από την Παλαιά Φώκαια Αττικής εξηγεί την επίπονη διαδικασία της ίδρυσης του κόμματός του.

ΠΑΜΜΕ. Ενα φλογισμένο blog όπου τσουγκράνε με τους Ουρανιοτοξικούς οι μακεδονομάχοι κ.κ. Παπαθεμελής και Ζουράρις και οι ακόλουθοί τους.

Δεν υπάρχει διαδικτυακή παρουσία των:

– Πολιτικό Ελληνοευρωπαϊκό Φιλοζωικό Κίνημα

– Ελληνική Ενότητα (ΕΛ.ΕΝ.)

– Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)

– Το Κόμμα του Υπεύθυνου Πολίτη

– Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΝΑ.Κ.)

– Οικολόγοι Ζωόφιλοι Ελλάδας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή