Υποψηφιότητα Αβραμόπουλου με βολές κατά μηχανισμών

Υποψηφιότητα Αβραμόπουλου με βολές κατά μηχανισμών

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη από την αποδοχή της πρότασης που πρώτος υπέβαλλε, για εκλογή της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε, χθες βράδυ, και επισήμως την υποψηφιότητά του. Με συνεχείς αναφορές στην «κεντροδεξιά», ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως το ηχηρό μήνυμα των εκλογών ήταν «αλλάξτε τα όλα» και σημείωσε ότι «είναι ιστορική υποχρέωση όλων μας, να δημιουργήσουμε μία νέα, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη, που να ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών και να εκφράζει με αμεσότητα τις προσδοκίες της βάσης και της κοινωνίας. Μία παράταξη αξιών. Οχι μία παράταξη μηχανισμών».

Ο κ. Αβραμόπουλος επανήλθε στη συνέχεια του τηλεοπτικού του μηνύματος: «Ολα αυτά τα χρόνια, πολιτεύομαι χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς παρασκήνιο. Δύναμή μου εσείς, η κοινωνία. Από εκεί προέρχομαι, από εκεί αντλώ την έμπνευσή μου. Η δύναμη να συσπειρώνω ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, να συνθέτω, να δημιουργώ νέα δεδομένα στο δημόσιο βίο της πατρίδας μου.

»Ετσι με γνωρίσατε, από το ξεκίνημά μου, πριν από δεκαέξι χρόνια. Ετσι πολιτεύομαι και θα συνεχίσω να πολιτεύομαι. Αυτή τη δύναμη και την προοπτική θέλω να δώσω τώρα στην παράταξη που αγαπώ και στους ανθρώπους της.

Σας καλώ όλες και όλους, και ιδιαίτερα τους νέους της παράταξής μας να πορευθούμε μαζί για ένα νέο ξεκίνημα. Να εμπνεύσουμε τη νεολαία της πατρίδας μας, δίνοντας όραμα και ελπίδα. Για μία σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, που θα βασίζεται στις ιστορικές μας παρακαταθήκες, στα χαρίσματα του λαού μας, στην κοινή μας συνείδηση και στο κοινό μας όνειρο. Μία παράταξη, απαλλαγμένη από τον επιζήμιο λαϊκισμό».

Παράλληλα, απηύθυνε μήνυμα ενότητας προς τους άλλους διεκδικητές της ηγεσίας. «Τους καλώ στο όνομα της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης, να διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα, με γνώμονα τον πολιτικό πολιτισμό και την ευπρέπεια, και όχι μόνο να αποδεχθούμε την ετυμηγορία αλλά να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες, σε όποιον εκλεγεί πρόεδρος του Κόμματος».

«Ζητώ από όλες και όλους σας να με στηρίξετε στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Ν.Δ. Για να εγκαινιάσουμε, όλοι μαζί, μία νέα εποχή για τη Ν.Δ., που θα μας οδηγήσει και πάλι στην εξουσία, με μόνο σκοπό, να χτίσουμε μαζί τη Νέα Ελλάδα», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή