Πρόστιμο 300.000 ευρώ στη Citibank

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα συνολικού ύψους 572.000 ευρώ επέβαλε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα. Το μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ επεβλήθη στη Citibank International Plc για παράβαση των κανόνων συμπεριφοράς κατά την παροχή επενδυτικών συμβουλών αναφορικά με επενδυτικά προϊόντα που είχαν εκδοθεί από τον επενδυτικό οίκο Lehman Brothers. Ειδικότερα, διαπιστώθηκαν ελλείψεις στο ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση της καταλληλότητας των παρεχομένων συμβουλών σε επενδυτές. Επίσης, η αναφορά στην κάλυψη των παρεχομένων επενδυτικών υπηρεσιών από το Σύστημα Ασφάλισης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε με τρόπο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρανόηση ως προς το ακριβές περιεχόμενό της. Ακόμη επεβλήθησαν πρόστιμα σε φυσικά πρόσωπα για χειραγώγηση της μετοχής της Hitech, καθώς και στις χρηματιστηριακές Ακρόπολις και Πορταλάκης (60.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα) μέσω των οποίων διενεργήθηκαν οι παραπάνω συναλλαγές στην Hitech.

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε επίσης πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ στην εταιρεία «Prima Συμμετοχές ΑΕΒΕ», 15.000 ευρώ στην εταιρεία «Ecofeed ΑΕΒΕ», 6.000 ευρώ στον κ. Απόστολο Δοντά και 5.000 ευρώ στην Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή