Σύλληψη 22χρονης για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

Σύλληψη 22χρονης για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία προστίθενται στο παζλ των ερευνών κατά της τρομοκρατίας, εκτιμούν οι διωκτικές αρχές, μετά τη σύλληψη, χθες τα ξημερώματα, 22χρονης που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η σύλληψη της νεαρής φοιτήτριας ας σημειωθεί ότι έγινε λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών να ανατεθεί η υπόθεση των «Πυρήνων» σε εφέτη ανακριτή.

Στοιχεία για σύνδεση της 22χρονης με τη δράση των «Πυρήνων της Φωτιάς» προέκυψαν -σύμφωνα με τη Αστυνομία-από τα ευρήματα που συγκεντρώθηκαν μετά την επιχείρηση σε διαμέρισμα του Χαλανδρίου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στην ίδια επιχείρηση είχαν συλληφθεί οι νεαροί Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Εμμανουήλ Γιόσπας, Παναγιώτης Μασούρας και Μυρτώ Παντέλογλου από τους οποίους οι τρεις πρώτοι παραμένουν προφυλακισμένοι. Επίσης είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος των Γιώργου Νικολόπουλου του Παναγιώτη, Μιχάλη Νικολόπουλου του Παναγιώτη, Νταμιάνο Μπαλάνο του Πτολεμαίου, Γιώργου Καραγιαννίδη του Χρήστου, Ελένης Κοντοπούλου του Ιωάννη και Κωνσταντίνας Καρακατσάνη του Νικολάου για συμμετοχή τους στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, αποτυπώματά τους είχαν βρεθεί είτε σε σταθερά αντικείμενα μέσα στο διαμέρισμα, είτε σε σακούλες τις οποίες είχε περισυλλέξει η Αντιτρομοκρατική από κάδους της περιοχής. Δύο αποτυπώματα της 22χρονης που συνελήφθη χθες είχαν βρεθεί σε αντικείμενα, που όμως δεν σχετίζονται με την κατασκευή εκρηκτικών, στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου.

Το όνομα της 22χρονης δεν συμπεριλαμβάνεται στους παραπάνω, αλλά στα ονόματα άλλων πέντε ατόμων, εις βάρος των οποίων είχαν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία. Εντάλματα εις βάρος τους εκδόθηκαν αμέσως μετά την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη ανακριτή και δεν κοινοποιήθηκαν, προκειμένου να μη διαφύγουν της σύλληψης, όπως οι άλλοι έξι φερόμενοι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης τους οποίους αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. Η 22χρονη συνελήφθη στις 5.30 χθες τα ξημερώματα, στην περιοχή του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής και αναμενόταν αργά χθες το απόγευμα να οδηγηθεί στον ανακριτή. Μιλώντας χθες στην «Κ», πηγές από το στενό περιβάλλον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη ανέφεραν ότι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των ασύλληπτων μελών της οργάνωσης αναμένεται να ενταθούν τα επόμενα 24ωρα μέχρι να εξαρθρωθεί πλήρως η συγκεκριμένη οργάνωση.

Κατηγορίες

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η νεαρή που συνελήφθη χθες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. είναι: α) συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, β) προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή, γ) έκρηξη από κοινού, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή της η 22χρονη είχε πρωτοστατήσει στα επεισόδια στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια των οποίων ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε κατά αστυνομικών πετώντας βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την πραγματοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πορείας, κατά της αυξημένης παρουσίας της αστυνομίας στα Εξάρχεια. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθη ένας 24χρονος, ενώ προκλήθηκαν φθορές σ’ ένα σταθμευμένο Ι.Χ. Νωρίτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, είχε σημειωθεί βομβιστική επίθεση στην οικία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη, στον Καρέα, με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος «παραπέμπει» στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Η συγκεκριμένη επίθεση παραλίγο να προκαλέσει ανθρώπινα θύματα, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε απομακρυνθεί από την είσοδο του διαμερίσματος του κ. Ανδρουλάκη στον κήπο της πολυκατοικίας από οικιακή βοηθό, ελάχιστα λεπτά προτού εκραγεί. Προηγούμενη επίθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», με τον «συνηθισμένο» μηχανισμό τοποθετημένο σε κατσαρόλα, είχε γίνει εις βάρος της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. κ. Μαριέττας Γιαννάκου, στις 30 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή