Η μοίρα χτύπησε για τέταρτη φορά

Η μοίρα χτύπησε για τέταρτη φορά

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χαμός του τέταρτου και τελευταίου αδελφού του, Νίκου, «λύγισε» τον Παναγιώτη Γιαννάκη, χθες το μεσημέρι, στο Γ΄ Νεκροταφείο, όταν ο προπονητής του Ολυμπιακού αποχαιρέτιζε για μία ακόμη φορά ένα συγγενικό του πρόσωπο. Τραγική φιγούρα στην κηδεία του 63χρονου Νίκου Γιαννάκη (δεύτερος μεγαλύτερος ηλικιακά), που πέθανε προχθές το απόγευμα από ανακοπή καρδιάς δίνοντας άνιση «μάχη» με την επάρατο νόσο, ήταν η μητέρα των πέντε αγοριών, Καλλιόπη, η οποία έχει, πλέον, μόνο τη συντροφιά του Παναγιώτη.

Η μοίρα ήταν σκληρή για την οικογένεια Γιαννάκη στη δεκαετία του 2000 και πριν στεγνώσουν τα δάκρυα από τη μία απώλεια, ερχόταν η επόμενη.

Τα τέσσερα αδέλφια έφυγαν από τη ζωή, σε ηλικία μικρότερη του προσδόκιμου της ζωής (κάτω των 70 ετών) και η ειρωνεία είναι ότι τα τρία από τα τέσσερα αδέλφια του Παναγιώτη Γιαννάκη «προδόθηκαν» από την καρδιά τους.

Υποβασταζόμενη από τον Παναγιώτη, που προσπαθούσε να δώσει συνέχεια κουράγιο, η Καλλιόπη Γιαννάκη ήταν απαρηγόρητη για την νέα απώλεια του παιδιού της, Νίκου.

Πριν από δέκα χρόνια, ο προπονητής του Ολυμπιακού θρήνησε τον χαμό του αδελφού του, Γιάννη, σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Κακιά Σκάλα και ακολούθησαν οι απώλειες του Βασίλη Γιαννάκη το 2005 και του Αγγελου το 2008.

Σε διάστημα δέκα ετών, ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχασε και τους τέσσερις αδελφούς του και οι αλλεπάλληλοι θάνατοι τον έχουν συγκλονίσει. Η κηδεία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως ήθελε η οικογένεια Γιαννάκη και δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος του Ολυμπιακού.

«Τώρα, μου έμεινες μόνο εσύ…», ψέλλιζε συνέχεια η Καλλιόπη Γιαννάκη στον Παναγιώτη, που δεν σταμάτησε να παρηγορεί τη μητέρα του.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, γνωρίζοντας πόσο θα επηρεάσει τον Ελληνα προπονητή η νέα απώλεια του αδελφού του, προτίμησαν να του πουν τη δυσάρεστη είδηση μετά το τέλος του προχθεσινού ντέρμπι. Ο Γιαννάκης σάστισε αρχικά και εν συνεχεία έβαλε τα κλάματα. Ολοι οι παίκτες και τα μέλη της ομάδας μπάσκετ έδωσαν τα συλλυπητήριά τους στον κόουτς, αλλά και οι προπονητές του Παναθηναϊκού, Ομπράντοβιτς και Ιτούδης, έσπευσαν στα αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων» για να συμπαρασταθούν στον συνάδελφό τους.

Πιθανότατα, ο Γιαννάκης δεν θα προπονήσει σήμερα τους παίκτες του, αλλά εν όψει του αγώνα με την Κάχα την Πέμπτη, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή