Δευσμεύτηκαν καταθέσεις για το σκάνδαλο της DePuy

Δευσμεύτηκαν καταθέσεις για το σκάνδαλο της DePuy

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρέθηκαν και οι γιατροί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με την εταιρεία Ορθοπεδικών Ειδών DeΡuy.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε 12 ορθοπεδικούς γιατρούς, για τους οποίους διενεργείται δικαστική έρευνα στο πλαίσιο του σκανδάλου της DePuy. Στους γιατρούς αυτούς δεσμεύτηκαν με εισαγγελική παραγγελία οι τραπεζικές καταθέσεις τους.

Από τον έλεγχο των εισοδημάτων τους προέκυψε ότι την περίοδο 2001 – 2008 τα συνολικά δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα των 12 γιατρών ανέρχονταν στο ποσό των 12.085.858,84 ευρώ και οι συνολικές καταθέσεις τους στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 31.054.540,79 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και σε άλλους οκτώ ορθοπεδικούς γιατρούς.

Τα ονόματα δεν δημοσιοποιούνται προς το παρόν ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εισαγγελική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ξέσπασε όταν Βρετανός ανακριτής αποκάλυψε τη λειτουργία ενός μεγάλου δικτύου Ελλήνων γιατρών που δέχονταν τεράστια χρηματικά ποσά προκειμένου να χρησιμοποιούν τα υλικά της εταιρείας DePuy θυγατρικής της αμερικανικής εταιρείας Johnson & Johnson. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλέκονται 35 Ελληνες γιατροί, καθώς και μέλη διοικήσεων νοσοκομείων.

Βέβαια, και οι βρετανικές αρχές ήταν στο σκοτάδι μέχρι να φθάσουν οι πληροφορίες για τα μαύρα ταμεία της DeΡuy στην Ελλάδα από την Αμερική, καθώς η DeΡuy είναι θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Johnson & Johnson. Το 2006, η μητρική εταιρεία ξεκίνησε εσωτερικούς ελέγχους. Οταν οι ελεγκτές έφθασαν στα ταμεία της De Puy διαπίστωσαν εκροές μεγάλων χρηματικών ποσών οι οποίες κατέληγαν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι 44χρονος Robert John Dougall, πρώην επικεφαλής marketing της βρετανικής DePuy καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετά την ομολογία του ότι έλαβε μέρος σε δωροδοκίες ύψους 4,5 εκατομμυρίων στερλινών προς Ελληνες γιατρούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή