Πλήρης συμφωνία Μαρινάκη – Κόκκαλη

Πλήρης συμφωνία Μαρινάκη – Κόκκαλη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και επίσημα ο Ολυμπιακός πέρασε σε νέα εποχή. Μετά τη χθεσινή συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην Πλατεία Αλεξάνδρας, η πειραϊκή εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωσε πως επήλθε πλήρης συμφωνία απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον κ. Μαρινάκη. Μάλιστα, την Τρίτη θα υπογραφεί το κείμενο της συμφωνίας (ουσιαστικά πρόκειται για ιδιωτικό συμφωνητικό) και ακολούθως οι κ. Κόκκαλης και Μαρινάκης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια ώρα, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο θέμα των μεταγραφών. Προ των πυλών του Πειραιά βρίσκεται ο Φρανσουά Μοντεστό. Ο 32χρονος Γάλλος αμυντικός που έχει μείνει ελεύθερος από τη Μονακό, βρίσκεται στην Αθήνα και αργά χθες το βράδυ επρόκειτο να συναντηθεί με στελέχη του Ολυμπιακού προκειμένου να καταλήξουν στο πλαίσιο συνεργασίας τους. Να σημειωθεί πως έχει κατ’ αρχήν συμφωνήσει να υπογράψει διετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές ύψους 550.000 ευρώ. Την περασμένη περίοδο είχε 24 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη Μονακό και έξι εμφανίσεις στο Κύπελλο Γαλλίας. Αντιθέτως, «ναυάγησε» η μεταγραφή του Βούκσεβιτς, η οποία έμοιαζε «κλεισμένη». Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για τον δανεισμό του, με δικαίωμα αγοράς του το καλοκαίρι του 2011, καταβάλλοντας 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο παίκτης ήρθε στην Αθήνα τη Δευτέρα το μεσημέρι. Την επομένη πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, στις τελικές διαπραγματεύσεις προέκυψε οικονομική διαφορά και η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας είχε ανακοινώσει τον δανεισμό του. «O Σίμον Βούκτσεβιτς ανακοινώνεται επίσημα πως δίδεται δανεικός στον Ολυμπιακό για μία σεζόν, με την ελληνική ομάδα να έχει δικαίωμα αγοράς στο τέλος της»!

Επί γερμανικού εδάφους έγινε χθες σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στους Εβαλντ Λίνεν, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Ντάρκο Κοβάσεβιτς (θα είναι τεχνικός σύμβουλος σε θέματα μεταγραφών), Ανδρέα Νινιάδη (σκάουτερ) και Τάσο Μητρόπουλο (γενικός αρχηγός). Αντικείμενο συζήτησης ήταν η ενίσχυση του δυναμικού του Ολυμπιακού. Ο Γερμανός τεχνικός φέρεται να ζήτησε την άμεση ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν (όπως για παράδειγμα στο κέντρο της άμυνας και στα άκρα της μεσαίας γραμμής) ενόψει των αγώνων με την Μπέσα στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League (15 και 22 Ιουλίου).

Σήμερα, οι Πειραιώτες θα δώσουν στη Γερμανία το πρώτο «δυνατό» φιλικό παιχνίδι. Αντίπαλός τους θα είναι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο αγώνας θα γίνει στο Κέμπτεν και θα αρχίσει στις 19.00.

– Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται ο Λούα Λούα που έχει μείνει ελεύθερος απ’ τους «ερυθρόλευκους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή