Αρνητικό το ΕΣΡ για τον Air 104,4

Αρνητικό το ΕΣΡ για τον Air 104,4

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλείσιμο του ξενόγλωσσου ραδιοσταθμού Air 104,4 του Δήμου Αθηναίων από την ΕΕΤΤ, λόγω παράνομης λειτουργίας, επισφράγισε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ο σταθμός δεν μπορεί να υπαχθεί στον νόμο Ρουσόπουλου (Ν. 3310/2005), καθώς δεν πληροί μία από τις τρεις βασικές προϋποθέσεις, αυτή της συμμετοχής στις αδειοδοτικές διαδικασίες του 1999 και του 2001, επεσήμανε ο πρόεδρος της ραδιοτηλεοπτικής Αρχής Ιω. Λασκαρίδης. Απομένει να δούμε εάν οι εκπρόσωποι του σταθμού θα προσφύγουν απευθείας στο ΣτΕ ή αν θα εξαντλήσουν προηγουμένως και τη δυνατότητα αίτησης θεραπείας στο ΕΣΡ. Παράλληλα, το ΕΣΡ αποφάσισε να αναμείνει την απόφαση του ΣτΕ πριν καταλήξει όσον αφορά την αίτηση ανάκλησης απόφασης οριστικού κλεισίματος του Hot FM Αττικής. Κατά τα άλλα το ΕΣΡ επέβαλε χθες νέα πρόστιμα ύψους 65.000 ευρώ. Ποσό 15.000 ευρώ θα δώσει το Star για υποβάθμιση ποιότητας από την εκπομπή «Φώτης και Μαρία» με το δίδυμο Σεργουλόπουλου/Μπακοδήμου και θέμα την πορνοταινία της Μαριάννας Ντούβλη στις 4 και 5/5/10. Ανάλογο ποσό (15.000 ευρώ) θα δώσει ο ΑΝΤ1 για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση ξενοδοχείου από το «Love bites» της 14 και 21/5/10. Πρόστιμο 15.000 ευρώ θα δώσει το Αρχιπέλαγος TV Δωδεκανήσου για μονομερή παρουσίαση από δημοσιογράφο του περιστατικού ξυλοδαρμού του, ενώ ισόποσο πρόστιμο (15.000 ευρώ) θα δώσει ο Αστρα TV για παράνομη δικτύωση με το Mad TV. Ακόμη, 5.000 ευρώ θα δώσει ο Best FM Αττικής για παράνομη διαφήμιση διαδικτυακού καζίνο, δεδομένου ότι από την ελληνική νομοθεσία δεν θεωρείται νόμιμη μια τέτοια δραστηριότητα. Τέλος, το ΕΣΡ ενέκρινε την ψηφιακή μετάδοση του αναλογικού του προγράμματος του Πατρίδα ΤV Χίου.

Εκτός από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο με την υπ’ αρ. 276 απόφαση του πρωθυπουργού της 30/9/2010 πέρασε υπό τον έλεγχο του Τηλέμαχου Χυτήρη, στο χαρτοφυλάκιό του περνά και το ΑΠΕ. Το δήλωσε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ λίγο μετά τη χθεσινή του συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ. Ο ίδιος είπε ότι προετοιμάζεται συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΕΣΗΕΑ πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ αναφερόμενος στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι εντός της εβδομάδος επίκειται η ανακοίνωση του νέου προέδρου της ΕΡΤ, καθώς και η ανακοίνωση της σύνθεσης της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3.

Ολο και περισσότεροι παίρνουν θέση τις Δευτέρες στον καναπέ για το βασισμένο στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Βικτόρια Χίσλοπ σίριαλ του Mega «Το νησί». Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς κατά τη Nielsen είδαν προχθές 3.690.000 τηλεθεατές, ενώ το μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών άγγιξε το 62%! (από 3.555.000 τηλεθεατές και 61,7% στις 11/10). Απέναντι διασώθηκε μόνο το «Next top mondel» (ΑΝΤ1) με τις συμμετέχουσες να κάνουν πασαρέλα με μαγιό σε λατομείο (!), που είδαν 806.000 τηλεθεατές (14,8%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή