«Πρόσλαβε έναν Ελληνα», εκστρατεία με πρωτοβουλία της ομογένειας

«Πρόσλαβε έναν Ελληνα», εκστρατεία με πρωτοβουλία της ομογένειας

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες τη νύχτα, ουδείς μπορούσε να πει με βεβαιότητα τι θα έφερνε η επόμενη μέρα για την Ελλάδα. Εκατομμύρια Ελληνες παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, αναλογιζόμενοι πώς αυτές θα επηρέαζαν το μέλλον της χώρας και βέβαια το δικό τους. Ισως για πρώτη φορά με τόσο απόλυτο τρόπο όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά. Στο μυαλό όλο και περισσότερων ωριμάζει πλέον η σκέψη για έξοδο από τη χώρα. «Ναι, αλλά πώς; Πού;».

Συμπλήρωση εισοδήματος

«Η μαζική μετανάστευση δεν είναι λύση» υποστηρίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού που στέκονται όπως ποτέ άλλοτε στο πλευρό της πατρίδας. «Από την άλλη τα ποσοστά ανεργίας είναι υψηλά. Ομως όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε». Ο λόγος για την τελευταία πρωτοβουλία της ομογένειας που αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες Ελληνες που είναι σήμερα άνεργοι ή (όποια και αν ήταν η έκβαση της χθεσινής ψηφοφορίας) θα χρειαστεί να αναζητήσουν και δεύτερη δουλειά ή να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Το διαδικτυακό ειδησεογραφικό δίκτυο Greek Reporter (greekreporter. com), που ενώνει τους Ελληνες ομογενείς απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη, παρουσίασε μία νέα εκστρατεία με τίτλο «Hire a Greek» («Πρόσλαβε έναν Ελληνα»), με στόχο την απορρόφηση Ελλήνων υποψηφίων σε εταιρείες του εξωτερικού για εργασία εξ αποστάσεως.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα εγκλωβισμένη σε ιστορικά πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες. Εχουν υπάρξει πολλές πρωτοβουλίες για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και τους πολίτες της, που υποφέρουν λόγω των απολύσεων, της φορολογίας και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής. Ομως, μολονότι το να στέλνεις χρήματα στους συγγενείς σου, να ανοίγεις λογαριασμούς για να συγκεντρώνεις πόρους ώστε να καλύψεις μία ελάχιστη τρύπα του ελληνικού χρέους και ίσως να φέρνεις δύο-τρεις φίλους στις ΗΠΑ, τον Καναδά ή την Αυστραλία μπορεί να αποτελεί μια προσωρινή λύση, χρειάζεται κάτι πολύ πιο δραστικό», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας (hireagreek. com). «Κάτι που να είναι βιώσιμο και δεν θα κάνει τους Ελληνες να αισθάνονται ότι λαμβάνουν ελεημοσύνη. Αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται είναι δουλειές».

Η εκστρατεία απευθύνεται στους εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοαμερικανούς, Ελληνοκαναδούς, Ελληνοαυστραλούς και Ελληνες επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο. Οι υποψήφιοι μπορούν να «ανεβάζουν» τα βιογραφικά τους στην ιστοσελίδα όπου οι εταιρείες θα μπορούν να τα εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα.

Εκατοντάδες δουλειές

«Υπάρχουν εκατοντάδες δουλειές που μπορούν να γίνουν από απόσταση χάρη στα νέα διαδικτυακά εργαλεία. Για παράδειγμα, για να φτιάξεις μια ιστοσελίδα, να σχεδιάσεις μια επαγγελματική κάρτα, να μοντάρεις ένα βίντεο ή να μεταφράσεις έγγραφα δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι στο γραφείο σου – ούτε καν στην ίδια ήπειρο. Οι Ελληνες είναι ταλαντούχοι και μολονότι η κοινή γνώμη έχει στραφεί εναντίον τους, υπό τις σωστές εργασιακές συνθήκες μπορούν να παραγάγουν σπουδαία αποτελέσματα – αυτό ήταν άλλωστε που βοήθησε την ομογένεια να διαπρέψει σε όλο τον κόσμο», αναφέρουν. «Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα χρειαστείς μια υπηρεσία, σκέψου να προσλάβεις Ελληνα».

Το σάιτ είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε θέλει να καταχωρίσει το βιογραφικό του ή να αναζητήσει συνεργάτη, με μοναδική προϋπόθεση τη δημιουργία λογαριασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή