Anonymous κατά … Παπαδήμου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ ηλεκτρονικών επιθέσεων στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού και άλλες κυβερνητικές ιστοσελίδες εξαπέλυσαν την Κυριακή η ελληνική ομάδα χάκερ με επωνυμία Greek Hacker Scene (GHS), αλλά και οι διεθνώς αναγνωρίσιμοι Anonymous. Πρόκειται για επιθέσεις DDOS (Denial Of Service) που μεταφράζονται ως Επίθεση Αρνησης Παροχής Υπηρεσιών και επιτυγχάνονται μέσω της «υπερφόρτωσης» των servers που υποστηρίζουν την κάθε ιστοσελίδα.

Ετσι, οι GHS ή Greek Hacker Scene κατάφεραν να θέσουν εκτός λειτουργίας τις ιστοσελίδες των Γενικών Αρχείων του Κράτους, της ιστοσελίδας του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγελου Βενιζέλου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Ανήρτησαν στο Διαδίκτυο βιντεοσκοπημένη προκήρυξη. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη της GHS έριξαν και την ιστοσελίδα της αστυνομίας απευθύνοντας κάλεσμα στους χρήστες του Twitter να επισκεφθούν μαζικά την ιστοσελίδα Αstynomia.gr.

Ταυτόχρονα, η ομάδα των Anonymous έθεσε εκτός λειτουργίας την επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Primeminister.gr, πραγματοποιώντας και αυτή επίθεση DDΟS.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για την επίθεσή τους, τα μέλη των Anonymous χρησιμοποίησαν server με έδρα χώρα της Ε.Ε. Σε ό,τι αφορά τα μέλη της GHS, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 20. Από την αστυνομική έρευνα για τη δράση τους φέρεται να έχουν προκύψει αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή