Μπ. Πυλαρινός, στο Παρίσι με νέα έργα

Μπ. Πυλαρινός, στο Παρίσι με νέα έργα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ. Μέσα σε ένα πολύ ζεστό έως καλοκαιρινό Μάρτη για τους Παριζιάνους, ξεκίνησε και συνεχίζεται η έκθεση του Μπάμπη Πυλαρινού «Paradise Now! Contes Modernes» στην Γκαλερί 59 Rivoli.

Στα εγκαίνια, η γκαλερί 59 Rivoli που είναι στην καρδιά του Παρισιού, 200 μ. από το Λούβρο στην πολυσύχναστη rue de Rivoli, γέμισε από Γάλλους φίλους της Ελλάδας και της ελληνικής κουλτούρας, αλλά και Ελληνες που ζουν στο Παρίσι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από τους Γάλλους και για το αγιογραφικό κομμάτι της έκθεσης, (γιατί η έκθεση εκτός από τα νέα έργα του Μπάμπη Πυλαρινού είχε και ένα μικρό αφιέρωμα στην αγιογραφική δουλειά του), οι οποίοι φάνηκαν εντυπωσιακά ενήμεροι και έδειξαν ιδιαίτερο σεβασμό και δέος για τη βυζαντινή ζωγραφική. Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι τις 18 Μαρτίου και θα μεταφερθεί σε λίγους μήνες στις Βρυξέλλες στην Γκαλερί Περίπλους.

Στις 10/3, δόθηκε συναυλία στην γκαλερί από το κιθαριστικό ντούο «Εμμέλεια» που αποτελείται από τη Μαρία Παπάδη (κιθάρα) και την Ντορίν Λασκαρίδου (κιθάρα και μαντολίνο) με επιλογές από Ελληνες συνθέτες. Ετσι, η βραδιά μεταμορφώθηκε σε μια γιορτή της ελληνικής τέχνης. Οι ακροατές της συναυλίας τραγούδησαν και χόρεψαν τα ελληνικά τραγούδια, ανάμεσα στα γεμάτα χρώματα και φως έργα της έκθεσης. Ενας περαστικός παραξενεύτηκε και ρώτησε «Μα καλά, οι Ελληνες είναι ακόμα ζωντανοί;». Μια Γαλλίδα που παρακολουθούσε τη συναυλία σκούπισε ένα δάκρυ συγκίνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή