Είσοδος στην Ελλάδα μέσω Amanzoe της ασιατικής αλυσίδας Αman Resorts

Είσοδος στην Ελλάδα μέσω Amanzoe της ασιατικής αλυσίδας Αman Resorts

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την 1η Αυγούστου έχει προγραμματισθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου Amanzoe στην Ελλάδα. Η ξενοδοχειακή μονάδα, 5 αστέρων, αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος «Τhe Porto Helli Collection» που υλοποιεί στο Πόρτο Χέλι ο όμιλος Dolphin Capital Ιnvestors.

Η ασιατική ξενοδοχειακή αλυσίδα Αman Resorts που εγκαινιάζει την είσοδό της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά θα διαθέτει το management του ξενοδοχείου Αmanzoe. Επίσης, θα είναι το πρώτο συγκρότημα της αλυσίδας στην Ευρώπη που συνδυάζει ξενοδοχειακή εγκατάσταση με τουριστικές κατοικίες προς πώληση. Η Αman Resorts, με 25 μονάδες σε όλο τον κόσμο, προβάλλει αυτή την περίοδο το Amanzoe στην πρώτη σελίδα του διαδικτυακού της τόπου. Ηδη, ο διεθνής Τύπος έχει κάνει αναφορά, κάνοντας λόγο για ένα θετικό νέο που αφορά τον ελληνικό προορισμό.

Επένδυση ύψους 100 εκατ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί από τον όμιλο επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του εν λόγω τουριστικού συγκροτήματος. Στα σχέδια του ομίλου για την ολοκλήρωση του προγράμματος στην ευρύτερη ζώνη λειτουργίας του Amanzoe είναι να επενδυθεί ένα, επιπλέον, ποσό της τάξης των 50 εκατ. ευρώ. Το τουριστικό συγκρότημα αναπτύσσεται σε έκταση 1.000 στρεμμάτων. Το ξενοδοχείο το οποίο θα έχει δωδεκάμηνη λειτουργία θα διαθέτει 38 σουίτες, όλες με πισίνα. Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι της κάθε σουίτας φθάνουν τα 150 τ.μ. Στο συγκρότημα υπάρχουν 3 χώροι εστίασης. Θα υπάρχει Spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, ελικοδρόμιο κ.ά. Επίσης, στο Βeach Club του συγκροτήματος θα λειτουργήσει το πρώτο Aman Club στην Ευρώπη, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο οι πελάτες του ξενοδοχείου και οι ιδιοκτήτες των τουριστικών κατοικιών.

Στόχος της αλυσίδας είναι σε πλήρη λειτουργία το ξενοδοχειακό συγκρότημα να απασχολεί προσωπικό 200 ατόμων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για κρατήσεις κυρίως από την αμερικανική αγορά αλλά και από ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από την Τουρκία. Σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική, οι τιμές για όλα τα δωμάτια θα είναι ίδιες. Φέτος, θα ξεκινούν από 925 ευρώ τη διανυκτέρευση, ενώ στόχος για του χρόνου είναι να διαμορφωθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τις τουριστικές κατοικίες του συγκροτήματος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί πέντε. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ολοκλήρωση του Τhe Porto Helli Collection, που περιλαμβάνει τη λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων, γηπέδου γκολφ 18 οπών και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων, ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ.

Η ασιατική αλυσίδα ελέγχει, συνολικά, 25 ξενοδοχεία, στην Κίνα, στη Γαλλία, στο Μαυροβούνιο, στο Μαρόκο, στην Τουρκία, στις ΗΠΑ κ.α. Το πρώτο ξενοδοχείο, το Amanpuri, λειτούργησε το 1988 στο Πουκέτ σχεδιασμένο από τον Ed Tuttle, ο οποίος σχεδίασε και το Amanzoe.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή