Ευκαιρία για μία ημέρα δόξας

Ευκαιρία για μία ημέρα δόξας

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως κάθε ψυχίατρος γνωρίζει, ένα ερέθισμα αρκεί. Μπορεί σ’ εσάς να μην έχει καμία επίδραση, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για όσους ισορροπούν στη λεπτή γραμμή της λογικής. Κι έτσι κάπως, προκύπτουν σουρεάλ σκηνές, σαν αυτές που ζήσαμε στην επίσκεψη Κλίντον, όταν ο Κ. Καζάκος έστησε υπαίθριο λαϊκό δικαστήριο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον Γ. Τράγκα ως guest star εισαγγελέα. «Το δικαστήριο παραδίδει τους κατηγορουμένους στη χλεύη της Ιστορίας», αποφάνθηκε στο τέλος ο κ. Καζάκος, χωρίς καθόλου να υπολογίσει τη χλεύη των ξεκαρδισμένων τηλεθεατών. Δώδεκα χρόνια μετά, μπορεί ο «πρόεδρος του δικαστηρίου των λαών» να εγκατέλειψε την έδρα, αλλά ο «εισαγγελέας» επιμένει. Εν όψει της μερκελικής άφιξης, ο Γ. Τράγκας μίλησε στην Bild και συστήθηκε ως ο «δημοφιλέστερος ραδιοφωνικός παραγωγός!». Πού να φανταστούν οι Γερμανοί πως μιλούν με τον άνθρωπο στον οποίο επεβλήθη πρόστιμο 25.000 ευρώ επειδή αποκάλεσε την καγκελάριό τους «πατημένο στρούντελ»;

Φυσικά, δεν ήταν ο μόνος που συνδύασε την επίσκεψη της Α. Μέρκελ με τη μέρα της δόξας του. Τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ που την ίδια μέρα πήραν ένα τζιπ και κατέβηκαν στο Σύνταγμα ντυμένα ναζί, την επομένη βγήκαν κι εκείνα με νάζι στην Bild να πουν πως «ήταν ένα τεράστιο συναίσθημα» που τους παρέσυρε και όχι η βαθιά νοσταλγία για την τρελή αποκριά. Αντιστοίχως, ο ένας απ’ τους δύο γυμνούς κυρίους που έβγαλε τα απόκρυφά του σε λαϊκή απογευματινή στο Σύνταγμα, μπροστά στον δικαστή είπε απλά «είμαι τρελός»! Φυσικά, μπροστά στους δημοσιογράφους αντιμετώπισε διαφορετικά το δίλημμα «τρελός ή παλικάρι;». «Πήγα στο Σύνταγμα», είπε,  «γιατί νιώθω αδελφός με τους Ελληνες»!

Η δήλωσή του ίσως να ευσταθούσε αν αναφερόταν στους… Ανεξάρτητους Ελληνες. Οι οποίοι μαζεύτηκαν στους στύλους του Ολυμπίου Διός, πλην ο Ολύμπιος Ζευς τους άφησε στο έλεος των ΜΑΤ. Κι έτσι είδαμε τον Τέρενς Κουίκ πασαλειμμένο με Μάαλοξ στα σημεία όπου παλιά απλώνονταν οι σαντρέ του μπούκλες. Οπως ο ίδιος είπε, «ήρθε ένας αστυνομικός και μου πέταξε στα μούτρα μια οβιδίτσα (sic!)». Ακριβώς πριν καταρρεύσει, ο κ. Κουίκ είδε, λέει, τον ίδιο αστυνομικό να βγάζει το κράνος και να ρωτάει: «Κύριε Κουίκ, δεν βλέπετε πως μας λένε γουρούνια;». Αμέσως μετά, ο ανεξάρτητος Τέρενς λιποθύμησε με χρονοκαθυστέρηση. Παρ’ ότι δεν είδε το σώμα του από ψηλά όπως στις μεταθανάτιες εμπειρίες, άκουσε μια φωνή να τον καλεί, αλλά όχι για να πάει προς το φως. Αντιθέτως, ήταν η φωνή του Π. Καμμένου! «Καθώς χανόμουν», λέει ο κ. Κουίκ, «ο Πάνος μου είπε «άνοιξε λίγο τα μάτια σου». Και μετά, με ψέκασε!».

Εκ των υστέρων υποψιάζεται κανείς πως ο κ. Καμμένος θα πρέπει να είχε ψεκάσει νωρίτερα και τον έτερο στυλοβάτη του κόμματος, τον Παύλο Χαϊκάλη. Ο ψεκασμός θα δικαιολογούσε το ανέβασμα μιας εικόνας με ένα διεγερμένο σάτυρο στο τουίτερ, με λεζάντα: «Ερχεται η Μέρκελ; Λύσε με ρε!». Αλλά βέβαια, η αισθητική του «κ. Μπαλαφούτη» παραπέμπει σε μιαν άλλη μεγάλη στιγμή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: όταν ήρθε ο Ντ. Στρος-Καν στην Ελλάδα, ο κ. Καμμένος τριγύριζε στη Βουλή μ’ ένα κοντομάνικο που έγραφε πάνω στην τροφαντή κοιλιά του «Greece is not for sale».

Ομως, σε τέτοιες ξεχωριστές μέρες, όλα επιτρέπονται. Τη μέρα της μερκελικής επίσκεψης, άλλωστε, διάλεξε να βγει απ’ τη μουσική λήθη και η Μαρίζα Κωχ. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε στη μέση της διαδήλωσης με τα 40.000 άτομα για να πει πως «άκουσα ότι απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις στην Αθήνα. Ντροπή μας, ντροπή μας!». Και καθώς η γέφυρα απ’ το «Κωχ» στο «Ωχ!» είχε ήδη στρωθεί, ξεκίνησε το επόμενο καρέ. Και ήταν απ’ αυτά που σε κάνουν να ντρέπεσαι που το βλέπεις, αλλά να μη μπορείς και να σταματήσεις να κοιτάς. Βλέπετε, η κ. Κωχ θεώρησε σκόπιμο να αρχίσει να… ξεμαλλιάζεται σε ζωντανή μετάδοση, γιατί «αφού δεν υπάρχει ανθοπωλείο να στείλω στην κ. Μέρκελ λουλούδια, θα της δώσω τα μαλλιά μου!». Τα οποία μαδούσε σε τούφες και τα απέθετε πάνω στο μικρόφωνο του ΑΝΤ1! Και κανείς τηλεθεατής δεν είχε πια αμφιβολία για την προέλευση της φράσης «είναι να τραβάς τα μαλλιά σου»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή