Μήνυση Σεραφείμ για το Corpus Christi

Μήνυση Σεραφείμ για το Corpus Christi

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμηχανία, χωρίς να λείπουν τα επικριτικά σχόλια, προκάλεσε στις τάξεις της Εκκλησίας η απόφαση του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ να υποβάλει μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου «Corpus Christi». Μάλιστα, η αμηχανία κλιμακώθηκε σε σαφή δυσαρέσκεια πολλών, επειδή ο κ. Σεραφείμ είχε στο πλευρό του τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα, μετά τα επεισόδια το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από μερίδα πιστών και μέλη της Χρυσής Αυγής μπροστά στο θέατρο, κατά την έναρξη των παραστάσεων του έργου, την Παρασκευή ο μητροπολίτης Πειραιώς κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως μήνυση κατά των συντελεστών του έργου για κακόβουλη βλασφημία. Στο πλευρό του ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Π. Ζησιμόπουλος, Π. Ηλιόπουλος, Ε. Μπούκουρας και Χ. Παππάς.

Η κίνηση Σεραφείμ έγινε γνωστή στους κύκλους της Ιεράς Συνόδου χθες, πυροδοτώντας αντιδράσεις. Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι η Ι.Σ., όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο τον Ιούνιο, καταδίκασε «κάθε προσβολή του προσώπου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», με σαφή πάντως πρόθεση να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι. Ο κ. Σεραφείμ και στην πρόσφατη Ι.Σ. ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση. Ομως, η απόφαση ήταν αρνητική, ενώ απορρίφθηκε και η πρόταση, εκπρόσωπος της Εκκλησίας να παρακολουθήσει την παράσταση για να διαμορφώσει άποψη. Δυσαρέσκεια υπήρξε και για τη σύμπλευση του κ. Σεραφείμ με ένα κόμμα, καθώς η Εκκλησία τονίζει συχνά τον υπερκομματικό της χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή