Τέσσερα νέα πλοία στην ελληνική σημαία

Τέσσερα νέα πλοία στην ελληνική σημαία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τέσσερα πλοία μεταφοράς οχημάτων, που ελέγχει η ναυτιλιακή εταιρεία Neptune Lines, συμφερόντων της οικογένειας Τραυλού, αναμένεται να ενταχθούν στο ελληνικό νηολόγιο. Οπως προανήγγειλε χθες η εταιρεία, η αρχή αναμένεται να γίνει σήμερα, από το πλοίο «Neptune Kefalonia», ενώ στόχος είναι εντός του πρώτου 10ημέρου του Φεβρουαρίου να ενταχθεί στο νηολόγιο και το «Neptune Ithaki». Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα πλοία, τα οποία σήμερα βρίσκονται υπό ναυπήγηση, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, εφόσον η ελληνική σημαία ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες προσθήκες εκ μέρους της. Μέχρι πρότινος, το σύνολο του στόλου των 13 πλοίων που διαχειρίζεται η Neptune Lines ύψωνε τη σημαία της Μάλτας.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η εταιρεία ανέφερε ότι με την κίνηση αυτή εγκαινιάζει την εφαρμογή της απόφασής της για ενίσχυση του ελληνικού νηολογίου, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειες της Πολιτείας για σύγχρονο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό νηολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης είχε προαναγγείλει την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για τον εξορθολογισμό και την απλοποίηση της σημερινής λίαν γραφειοκρατικής διαδικασίας που ισχύει για την εγγραφή πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο. Στόχος είναι η διατήρηση των υφιστάμενων και η προσέλκυση νέων πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο, καθώς θα δρομολογηθεί η δημιουργία ηλεκτρονικού νηολογίου, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σήμερα, μια και απαιτούνται πάνω από 30 υπογραφές για τη νηολόγηση πλοίου υπό την ελληνική σημαία. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, από τα 3.760 πλοία ελληνικών συμφερόντων, μόλις τα 862 φέρουν την ελληνική σημαία, έναντι 917 το 2011 και 969 το 2010.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή