Olympic Air: αναστολή πτήσεων για Κύπρο

Olympic Air: αναστολή πτήσεων για Κύπρο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συρρικνώνει το ήδη περιορισμένο δίκτυο εξωτερικού η Olympic Air, η οποία εκτός από τη διακοπή της σύνδεσης μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ, προχωρά σε αναστολή των πτήσεων από και προς την Κύπρο. Η διακοπή των δύο καθημερινών πτήσεων της Olympic Air από και προς τη Λάρνακα εντάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη γενικότερη πολιτική της MIG για αναστολή όλων των δραστηριοτήτων του ομίλου στην Κύπρο. Η σύνδεση με την Κύπρο αναμένεται να διακοπεί τον Φεβρουάριο, ενώ οι πτήσεις προς Ισραήλ έχουν ανασταλεί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Το δίκτυο εξωτερικού της Olympic Air θα μετρά πλέον πέντε προορισμούς το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι, τη Σόφια, τα Τίρανα και την Κωνσταντινούπολη με τον σχεδιασμό της εταιρείας να επικεντρώνεται και μελλοντικά στη διατήρηση κυρίως των Βαλκανικών προορισμών. Το δίκτυο εσωτερικού της Olympic Air εξυπηρετεί 32 προορισμούς η πλειονότητα των οποίων αποτελούν άγονα, επιδοτούμενα δρομολόγια. Οι προορισμοί εσωτερικού που εξυπηρετούνται από την εταιρεία είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κεφαλονιά και Ιωάννινα. Τα επιδοτούμενα δρομολόγια από την Αθήνα που εξυπηρετούνται από την Olympic Air είναι οι γραμμές από Αθήνα προς Αστυπάλαια, Ζάκυνθο, Λέρο, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Κάλυμνο, Κύθηρα, Ικαρία, Σκιάθος, Κάρπαθος και από Ρόδο προς Κάρπαθο, Κάσο, Σητεία, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια και Καστελλόριζο.

Στον αντίποδα η Aegean Airlines διατηρεί βάση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Λάρνακας εκτελώντας καθημερινά τέσσερις πτήσεις από και προς Αθήνα και μία από/προς Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή