Προ-βολες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στη χορεία εκείνων που δεν γκρινιάζουν, αλλά προσπαθούν. Κινητοποιώντας και εμπνέοντας. Λοιπόν, ένας νέος σκηνοθέτης, ο Στάθης Αθανασίου, και η ομάδα ΒΑΚΙΣ αποφάσισαν να γυρίσουν μια ταινία που θα έχει τίτλο «Α», που εμπνέεται από τον μύθο της Αντιγόνης και αναφέρεται σε όσα βιώνουμε σήμερα σ’ αυτή τη χώρα και περικλείονται στη λέξη «κρίση», που δεν αφορά μόνο την οικονομία. Οι δημιουργοί της ταινίας, όμως, δεν είχαν χρήματα για να την πραγματοποιήσουν. Σκέφτηκαν, λοιπόν, να μεταφέρουν και στην Ελλάδα μια μέθοδο που είναι πολύ διαδεδομένη σε άλλες χώρες. Ετσι ξεκίνησαν ήδη παρουσιάσεις και δημοσιοποιήσεις της προσπάθειας που θα μπορούσε να ονομαστεί «χρηματοδότηση από το πλήθος» και μέχρι τις 18 Μαρτίου προσδοκούν να συγκεντρώσουν τις 60.000 ευρώ που χρειάζονται.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε πριν από λίγες μέρες σε αθηναϊκό πολυχώρο και οι συντελεστές της ταινίας θέλησαν να εξηγήσουν στο κοινό τη νέα αυτή μέθοδο χρηματοδότησης, που βασικός της άξονας είναι ο διάλογος μεταξύ κοινού και δημιουργών. Εναλλακτικοί πολυχώροι απ’ όλη την Ελλάδα θα φιλοξενήσουν τις επόμενες εξορμήσεις για τη χρηματοδότηση της ταινίας «Α», που δεν περιμένει έξω από κανένα γραφείο υπουργείου, δεν κάνει αιτήσεις σε φορείς. Προχωράει με νέα μέσα και νέα ρίσκα. Οι συντελεστές της ταινίας υπόσχονται κι άλλες εκπλήξεις, μετά την ολοκλήρωση της ταινίας. Μετά την παραγωγή της, λοιπόν, η ταινία θα κινηθεί εκτός των συνηθισμένων δρόμων διανομής, μπαίνοντας με τη ζωντανή της ορχήστρα σε αρχαία θέατρα σε όλη τη Μεσόγειο και σε εναλλακτικούς χώρους Τέχνης και Πολιτισμού, δημιουργώντας μια ολόκληρη θεματική ενότητα που ξεκινά από τον κινηματογράφο και εξαπλώνεται σε πολλές και διαφορετικές μορφές τέχνης (φωτογραφία, video art, εικαστικά, installation, viral κ.ά.).

Μοιάζει πολύ αυτή η δράση μ’ εκείνες της αλληλεγγύης για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες που διοργανώνονται παντού. Μόνο που εδώ η ομάδα (των δημιουργών) δεν απευθύνεται στο κοινό ως ευπαθής. Απευθύνεται γιατί ποντάρει στη συμμετοχή και στη συνδιαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση indiegogo.com/alpha-movie.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή