Μπροστάρηδες στην Ελλάδα της δημιουργίας καλεί επιχειρηματίες και στελέχη η ΕΕΔΕ

Μπροστάρηδες στην Ελλάδα της δημιουργίας καλεί επιχειρηματίες και στελέχη η ΕΕΔΕ

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια επαγγελματική πορεία 26 ετών «με επιμονή για συνεχή βελτίωση» από θέσεις ευθύνης σε πέντε διαφορετικές βιομηχανίες -πετρέλαια, καταναλωτικά, λιανεμπόριο, τηλεπικοινωνίες και φαρμακοβιομηχανία- βράβευσε με λαμπρή τελετή η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, απονέμοντας στον κ. Κωνσταντίνο Φρουζή, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Novartis Hellas και πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), το βραβείο Manager of the Year 2012.

Είναι η ενδεκάτη ετήσια απονομή του καταξιωμένου αυτού βραβείου, την οποία τίμησε με την παρουσία και την ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 επιχειρηματίες και στελέχη. Με διάχυτη την έκφραση της σεμνότητας στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο κ. Φρουζής -χημικός μηχανικός και χημικός, κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη Μηχανική και στο Management- θέλησε να μοιρασθεί την «τεράστια τιμή» που του έγινε με τους άλλους εννέα συναδέλφους/προσωπικότητες, που ήσαν συνυποψήφιοι για το βραβείο. Αλλά και τη «μεγάλη διάκριση» με τους συναδέλφους του, την εταιρεία και τη φαρμακοβιομηχανία που εκπροσωπεί.

Ομαδική δουλειά

«Ηταν μακρά και όχι εύκολη πορεία. Εδωσα ιδιαίτερη έμφαση στην ομαδική δουλειά, στο να πλαισιώνομαι από εξαίρετους συνεργάτες -καλύτερους από εμένα- στο καλό συνεργατικό κλίμα και, βέβαια, χάρις στους οποίους βρίσκομαι εδώ σήμερα. Αλλά και στην πίεση για αποτελέσματα – για να μην ξεχνιόμαστε…». Χρησιμοποιώντας τον όρο «όπως θα λέγαμε στις επιχειρήσεις stratplan» -στρατηγικό σχέδιο- χαρακτήρισε τη χώρα που ζούμε χωρίς «ευδιάκριτο όραμα». Γι’ αυτό «χρειάζεται όσο ποτέ, να δουλέψουμε ενωμένοι με πίστη, ώστε να αντιστρέψουμε την υφεσιακή πορεία σε σταθερότητα και μετά σε ανάπτυξη. Ολοι εμείς που κατέχουμε θέσεις ευθύνης και αποφάσεων έχουμε τεράστια ευθύνη για την Ελλάδα που θα διαμορφώσουμε και που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, μια χώρα όπου η κοινωνική αλληλεγγύη θα είναι πρωτεύουσας σημασίας».

Ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ, με μια -όπως πάντα- εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε και στις πέντε βασικές προκλήσεις πάνω στις οποίες θα πρέπει να κριθεί το παρόν και το μεσοπρόθεσμο μέλλον. Αυτές είναι το ανθρώπινο κεφαλαίο, η επιχειρηματική αριστεία, η καινοτομία, οι σχέσεις με τους πελάτες και η αντιμετώπιση της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας με την εμπιστοσύνη σαν βάση σε όλα τα ανωτέρω. Πρόκειται για τα συμπεράσματα της έρευνας «CEO’s Challenge» στην οποία για πρώτη φορά πήρε μέρος και η Ελλάδα και που σχεδιάζεται από τον παγκόσμιο οργανισμό The Conference Board, με τον οποίο η ΕΕΔΕ υπέγραψε πρόσφατα σημαντική συνεργασία.

«Τι κάνουμε λοιπόν εμείς για όλα αυτά;» είναι το μεγάλο ερώτημα που έθεσε στο ακροατήριό του ο κ. Λαμπρινόπουλος, στρέφοντας «το μαχαίρι πιο βαθιά» στις πληγές των προβλημάτων μας. Είναι δυνατόν να μιλάμε για το ανθρώπινο κεφάλαιο και να μην ανησυχούμε για το γεγονός ότι ένας στους έξι νέους είναι άνεργος, ενώ αντίστοιχα ποσοστά παρατηρούνται σε όλη την Ευρώπη; Να μιλάμε για ανάπτυξη και να περιμένουμε την επιδότηση του ΛΑΕΚ στην πλειονότητά μας, για να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους μας; Είναι δυνατόν η επαγγελματική επιμόρφωση να μην αποτελεί μια μόνιμη και συνεχή διεργασία για τους ανθρώπους μας; Να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους μας σαν κέντρα κόστους και όχι σαν κέντρα αύξησης της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας των εταιρειών μας;

Επιχειρηματική αριστεία

«Είναι βέβαιο ότι δεν προσπαθώ να μεταφέρω όλες τις ευθύνες στις επιχειρήσεις. Και οι εργαζόμενοι έχουν τόσες και περισσότερες. Ενώ πολύ περισσότερες έχει το κράτος», υπογράμμισε. Και στη συνέχεια εστίασε την ομιλία του στην επιχειρηματική αριστεία. «Πώς περιμένουμε να την επιτύχουμε, όταν δεν την έχουμε ούτε καν σαν διαδικασία». Αλλά και στην καινοτομία, που είναι «το φάρμακο για την ασθένεια της ύφεσης» και το ελληνικό μυαλό που είναι εφευρετικό και άριστης ποιότητας «δεν είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένο, να σπαταλιέται άσκοπα»; Καταλήγοντας, είπε ότι η εμπιστοσύνη είναι ίσως η πιο σημαντική λέξη για να ξαναχτίσουμε τη χώρα και απευθυνόμενος στο ακροατήριο των επιχειρηματιών και των στελεχών τους κάλεσε σε πρωτοπορία.

«Οι περισσότεροι που βρίσκεστε σε αυτή την αίθουσα σήμερα εκπροσωπώντας μεγάλες υπεύθυνες εταιρείες, πρέπει να γίνετε οι μπροστάρηδες σε όλα αυτά που μπορούν να μας ενώσουν, που μπορούν να δώσουν προοπτικές. Που μπορούν να μας κάνουν να διαφοροποιηθούμε από τον υπόλοιπο κόσμο. Δείτε με κοινωνική υπευθυνότητα τον ρόλο σας στο κτίσιμο της νέας Ελλάδας της συνοχής. Της Ελλάδας της δημιουργίας, της Ελλάδας που όχι μόνο έχει ιστορία, αλλά και μπορεί να γράψει ιστορία. Οι παραγωγικές δυνάμεις αυτής της χώρας και πρέπει και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και την πορεία της χώρας».

Οραμα και προοπτική

Το βραβείο Manager of the Year προκηρύχθηκε για πρώτη φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΔΕ το 2002. Και έκτοτε καλύπτει την ανάγκη της επιπλέον αναγνώρισης της αριστείας των ανωτάτων διευθυντών στελεχών που διευθύνουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους. Γιατί, αυτά τα ανώτατα στελέχη με όραμα και προοπτική για το μέλλον «δεν είναι μόνο όσοι προβάλλονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και εκείνοι που ίσως έχουν επιλέξει να εργάζονται αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά, για την επιτυχία των επιχειρήσεων που διευθύνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή