Ολοκληρώθηκαν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πειραματικά Σχολεία

Ολοκληρώθηκαν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πειραματικά Σχολεία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μαθητών που θα πάρουν το εισιτήριο για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά. Χθες ολοκληρώθηκαν χωρίς απρόοπτα οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια (ΠΠΛ), ενώ χθες επίσης επρόκειτο να ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών των αποφοίτων δημοτικού σχολείου, που συμμετείχαν την περασμένη Πέμπτη στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια (ΠΠΓ).

Ειδικότερα, συνολικά 8.058 μαθητές διεκδικούν μία από τις 2.699 θέσεις στην Α΄ τάξη των 34 Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων και Λυκείων για το 2013-2014. Χθες, σύμφωνα με τον αριθμό των αιτήσεων, 2.558 τελειόφοιτοι γυμνασίου συμμετείχαν στις εξετάσεις για τις 1.439 θέσεις των 17 ΠΠΛ και άρα θα εισαχθεί ο ένας στους δύο (56,25%). Οι περισσότερες αιτήσεις κατετέθησαν στο Γενικό Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής -260 για 108 θέσεις- με το ποσοστό επιτυχίας να φτάνει στο 41,5%. Οι χθεσινές εξετάσεις οργανώθηκαν σύμφωνα με τα πρότυπα των εξετάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ. Οπως εξήγησε στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) Γιάννης Αντωνίου, τα θέματα επέλεξε η ΔΕΠΠΣ κεντρικά για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο, απεστάλησαν λίγη ώρα πριν από την εξέταση, ενώ τα τετράδια των υποψηφίων ήταν καλυμμένα.

Η βαθμολόγηση των γραπτών θα αρχίσει σήμερα, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΠΠΓ. Σε αυτές, με βάση τον αριθμό των αιτήσεων που κατετέθησαν, συμμετείχαν 5.500 απόφοιτοι δημοτικού διεκδικώντας μία από τις 1.260 θέσεις στην Α΄ τάξη των 17 ΠΠ Γυμνασίων. Ετσι, ο ένας στους τέσσερις υποψηφίους θα εισαχθεί (ποσοστό 23%). Οι περισσότερες αιτήσεις υπεβλήθησαν στο ΠΠ Γυμνάσιο Αναβρύτων -673 για 81 θέσεις (ποσοστό επιτυχίας 12%). Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, η ανακοίνωση των επιτυχόντων θα γίνει στα σχολεία στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας ή την προσεχή Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή