ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΤΟΛΗ ΣΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ερευνα για τη «μαύρη τρύπα» του Ειδικού Φορέα Δασών

Εντολή διερεύνησης δέκα ύποπτων κωδικών του Κεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών, στους οποίους «χάθηκαν» την περίοδο 2004 – 2008 102 εκατομμύρια ευρώ προοριζόμενα για τον Ειδικό Φορέα Δασών, έλαβε η επιθεωρήτρια του υπουργείου Οικονομικών, Λαμπρινή Τσίρη. Οπως έχει καταγραφεί σε συγκεκριμένη δικογραφία, την περίοδο αυτή το συγκεκριμένο ποσό δεν διατέθηκε -όπως προβλεπόταν από τη νομοθεσία- για τη δασοπροστασία, την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, τους καθαρισμούς των δασών κλπ. Για «μείζον οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο», για το οποίο υπάρχουν «αστικές και ποινικές ευθύνες» μιλά η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης, χάρη στην οποία εντοπίστηκε η «μαύρη τρύπα» του Ειδικού Φορέα Δασών. Ας σημειωθεί ότι ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται τρία χρόνια στη Βουλή, χωρίς να έχουν αναζητηθεί ευθύνες των δύο πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, της επίμαχης περιόδου, Ευάγγελου Μπασιάκου και Αλέξανδρου Κοντού.

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΟΦΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ

Στο αρχείο η δικογραφία για Τσίπρα

Στο αρχείο τίθεται η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα ως εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ για το δίμηνο από 1.11.2011 έως 31.12.2011, ύψους 60.819 ευρώ. Η η καταβολή διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο που έγινε από το ΙΚΑ στις 8 Φεβρουαρίου 2012. Η δικογραφία θα τεθεί στο αρχείο καθώς σύμφωνα με τα αρχεία του ΙΚΑ πρόσφατα τακτοποιήθηκε η οφειλή. Στις 9 Απριλίου 2012 το ΙΚΑ είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά βάσει της οποίας διατάχθηκε έρευνα για να εντοπιστούν τα πρόσωπα που δεν είχαν ασφαλιστεί, όμως τον περασμένο Μάρτιο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε απαράδεκτη τη δίωξη σε βάρος του κ. Τσίπρα, καθώς δεν είχε αρθεί προηγουμένως η ασυλία του. Η δικογραφία επέστρεψε στον Αρειο Πάγο και διαβιβάστηκε στη Βουλή για να αποφανθεί περί της άρσης ή μη της ασυλίας του κ. Τσίπρα. Μεσολάβησε όμως η ενημέρωση του ΙΚΑ, σύμφωνα με την οποία έχουν καταβληθεί οι εν λόγω εισφορές.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Ετοιμη το 2015 η Βίλα Αμαλία

Το καλοκαίρι του 2015 αναμένεται να παραδοθεί το ανακαινισμένο κτίριο του Β΄ Γυμνασίου Αρρένων (γνωστό ως «Βίλα Αμαλία», κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας κατάληψης), Αχαρνών και Χέυδεν στον Αγιο Παντελεήμονα, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων. Χθες, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε τους όρους διακήρυξης του έργου για την αποκατάσταση του σχολείου. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.005.000 ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΛΜΕ

«Υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία»

Για ελλείψεις εκπαιδευτικών σε πολλά σχολεία της χώρας έκανε λόγο χθες η ΟΛΜΕ, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα γίνουν και νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων. «Τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά σε διάφορες περιοχές της χώρας και γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισής τους με νέες συμπτύξεις τμημάτων, αδιαφορώντας για τα εκπαιδευτικά προβλήματα που δημιουργούνται και για τα νέα τεχνητά πλεονάσματα που θα προκύψουν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ετοιμάζονται για τη νέα χρονιά να προχωρήσουν σε παραπέρα κατάργηση – συγχώνευση σχολικών μονάδων (1.676 σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014)» ανέφερε χθες η ομοσπονδία. Η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μ. στο υπουργείο Παιδείας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Δωρεά σε Κοινωνικό Ιατρείο

Στη δωρεά ενός απινιδωτή σε Κοινωνικό Ιατρείο προχωρά ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φρανκφούρτης. Η παράδοση του απινιδωτή θα γίνει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Η αξία της δωρεάς ανέρχεται σε 8.000 ευρώ και τα χρήματα συγκεντρώθηκαν κατά τον πρωτοχρονιάτικο χορό του συλλόγου για το 2013, από εισφορές μελών του συλλόγου, δωρεές και χορηγίες. Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φρανκφούρτης ιδρύθηκε το 1995 και αριθμεί πάνω από 100 μέλη, όλοι Ελληνες επιστήμονες που μένουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Φρανκφούρτης.

ΤΩΝ ΔΥΟ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ

Απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισης

Προφυλακισμένοι παραμένουν, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας της προσφυγής κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης που είχαν καταθέσει οι δύο Ελληνες Ρομά οι οποίοι είχαν υιοθετήσει παράνομα τη «μικρή Μαρία». Κατά πληροφορίες, οι δικηγόροι τους αναμένεται να καταθέσουν εκ νέου το αίτημα να αντικατασταθεί η προφυλάκιση με άλλα περιοριστικά μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή