Σπίτι χωρίς Γιάννη…

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Telegraph δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας διασκεδαστικής διαδικτυακής δημοσκόπησης, που ρώτησε 2.000 άτομα ποια ονόματα αντρών και γυναικών υπόσχονται… βίον ανθόσπαρτον.

Αν ονειρεύεστε να παντρευτείτε με Αγγλο ή Αμερικανό, φροντίστε να τον λένε Ντέιβιντ, Αντριου ή έστω Ντάνιελ. Αυτά είναι τα ονόματα των αντρών, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση στο αγγλόφωνο διαδίκτυο, που γίνονται ιδανικοί σύζυγοι! Στα γυναικεία ονόματα, η αντίστοιχη τριάδα είναι Κέιτι, Σόφι και Λουίζ.

Η δημοσκόπηση –γράφει η Telegraph– έγινε σε 2.000 ενήλικες από το siteopia.com, μια ιστοσελίδα κατοχύρωσης domain name. Προφανώς οι απαντήσεις που έδωσαν όσοι συμμετείχαν είναι αυθαίρετες, καθώς έχουν βασιστεί στις προσωπικές τους σχέσεις και τις σχέσεις των φίλων τους. Εξάλλου το siteopia.com δεν είχε την πρόθεση να διεξαγάγει μια μελέτη επιστημονικών αξιώσεων, αλλά να περάσει στους υποψηφίους πελάτες του το μήνυμα «Το όνομα μετράει». Γιατί όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ιστοσελίδας στην Telegraph: «Κάθε φορά που ακούμε ένα όνομα, το συνδέουμε ενστικτωδώς με συγκεκριμένες αξίες ή εντυπώσεις, σύμφωνα με προηγούμενες εμπειρίες μας. […] Φυσικά, κάποιος δεν πρέπει να κρίνεται αποκλειστικά από το όνομά του. Οπότε ακόμη και οι άντρες ονόματι Ντέιβιντ ή Αντριου, που ποζάρουν στην κορυφή της λίστας, οφείλουν να δικαιώνουν καθημερινά τη φήμη τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή