Επενδύει 11 εκατ. σε δύο μονάδες της η Coca-Cola Τρία Εψιλον

Επενδύει 11 εκατ. σε δύο μονάδες της η Coca-Cola Τρία Εψιλον

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επενδύσεις συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ στις μονάδες της στην Ελλάδα και παράλληλα σε νέα αναδιάρθρωση της παραγωγής προχωρά εντός του 2014 η Coca-Cola Τρία Εψιλον. Μέσα από τις κινήσεις αυτές η εταιρεία επιδιώκει αφενός να δηλώσει ότι παραμένει στην Ελλάδα και αφετέρου λαμβάνει μέτρα έτσι ώστε να προσαρμόσει την παραγωγή στις αλλαγές που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στην κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών.

Ειδικότερα, το επενδυτικό πρόγραμμα και τα μέτρα αναδιάρθρωσης της παραγωγικής δραστηριότητας του ομίλου στην Ελλάδα περιλαμβάνουν τα εξής:

• Επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ εντός των επόμενων μηνών στη μονάδα παραγωγής του Αιγίου, όπου παράγεται το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ. Η επένδυση αφορά την αναβάθμιση τόσο του μηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας, όσο και των κτιριακών εγκαταστάσεων.

• Επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ στη μονάδα του Σχηματαρίου Βοιωτίας, με στόχο αφενός την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων και του νερού και αφετέρου την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητάς της. Το δεύτερο σημείο σχετίζεται με τη μεταφορά στο Σχηματάρι της παραγωγής χυμών, διαδικασία που κατά κύριο λόγο γινόταν μέχρι σήμερα στη μονάδα του Βόλου. Eνας από τους βασικούς λόγους που επικαλείται η εταιρεία είναι ότι το 73% της κατανάλωσης χυμών γίνεται στη νότια Ελλάδα και επομένως θα είναι πιο αποδοτική η παραγωγή και των χυμών στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου, καθώς και η διανομή τους προς τη νότια Ελλάδα. Από το εργοστάσιο του Βόλου θα μεταφερθεί σε μονάδα του ομίλου της Coca-Cola HBC AG εκτός Ελλάδας η παραγωγή χυμών που σήμερα γίνεται στην ασηπτική γραμμή παραγωγής – η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι παλαιάς τεχνολογίας. Επιπλέον, η παραγωγή μειγμάτων χυμών που σήμερα γινόταν στο εργοστάσιο του Βόλου θα ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη της εταιρείας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για εταιρεία η οποία ήδη έχει συνεργασία με την Coca-Cola Τρία Εψιλον.

Η παραγωγική μονάδα της εταιρείας στον Βόλο παραμένει μία από τις βασικές παραγωγικές μονάδες της εταιρείας στην Ελλάδα και θα επικεντρωθεί πλέον στην παραγωγή αναψυκτικών. Συγκεκριμένα, η μονάδα στον Βόλο παράγει το 84% του όγκου αναψυκτικών σε γυάλινη φιάλη για όλη την ελληνική αγορά, ενώ αποτελεί βασική μονάδα για την παραγωγή αναψυκτικών σε κουτιά αλουμινίου, καλύπτοντας το 29% της συνολικής παραγωγής, που προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς και των αγορών του εξωτερικού.

Η μεταφορά, βεβαίως, παραγωγής από τον Βόλο σε άλλα εργοστάσια δημιουργεί άλλες ανάγκες σε προσωπικό. Ετσι, η Coca-Cola Τρία Εψιλον προχωρά σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους του εργοστασίου στον Βόλο, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 130 άτομα. Το πακέτο κινήτρων περιλαμβάνει σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης αποζημίωση η οποία κατά μέσο όρο θα ισούται με μισθούς δύο ετών, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για 2,5 έτη χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων και κάλυψη εξόδων παιδικού σταθμού για ένα έτος.

Αλλαγές δεν αναμένονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του νησιού.

Αυτή δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Coca-Cola 3E προχωρά σε αναδιάρθρωση της παραγωγής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή