Κατέθεσε η Ζέτα Μακρή για την «τρύπα» των 10 εκατ. ευρώ στον ΟΚΑΝΑ

Κατέθεσε η Ζέτα Μακρή για την «τρύπα» των 10 εκατ. ευρώ στον ΟΚΑΝΑ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά σχετικά με τις καταγγελίες που είχε κάνει πρόσφατα σχετικά με την «τρύπα» εκατομμυρίων στον ΟΚΑΝΑ. Σύμφωνα με την αναφορά της υφυπουργού Υγείας, στον ΟΚΑΝΑ έχει δημιουργηθεί έλλειμμα ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες που είχε κάνει πρόσφατα υπήρχε «τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ ύψους 8,4 εκατ. ευρώ, ενώ από αυτά, τα 3,4 εκατ. ευρώ αφορούν ένα ποσόν αδιάθετο που βρίσκονταν στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ και το οποίο δεν υπάρχει πλέον.

 Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημιουργία νέων κέντρων πρόληψης και τη στελέχωσή τους. Η υφυπουργός Υγείας ζητεί να ερευνηθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη ζητήματα νομιμότητας σχετικά με τη διαχείριση των ποσών που διατέθηκαν τα τελευταία χρόνια, με αποφάσεις του υπουργείου Υγείας, για τις ανάγκες των κέντρων πρόληψης, ενώ παράλληλα ζητεί να ελεγχθούν τα σχετικά παραστατικά και δικαιολογητικά του ΟΚΑΝΑ και να γίνει έρευνα για το πώς διέθεσε τα χρήματα ο οργανισμός, με ποιες διαδικασίες και με ποιους αποδέκτες. Η αναφορά της κ. Μακρή θα διαβιβαστεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, ο οποίος αφού τη μελετήσει θα τη διαβιβάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς. Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα παραιτήθηκε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή