Σταϊκούρας: Κάλυψη με ισοδύναμα μέτρα

Σταϊκούρας: Κάλυψη με ισοδύναμα μέτρα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποσό μεγαλύτερο του 1 δισ. ευρώ μπορεί να ανέλθει το δημοσιονομικό κόστος στην περίπτωση που η κυβέρνηση υποχρεωθεί να επιστρέψει στους εργαζομένους όλων των ειδικών μισθολογίων (και όχι μόνο των ένστολων) τα ποσά των αμοιβών τους που περικόπηκαν από 1ης Αυγούστου 2012 και μετά.

Στην εκτίμηση αυτή προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στους Financial Times, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κενό που θα δημιουργηθεί θα καλυφθεί με «νέα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα».

Κληθείς να σχολιάσει την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ γα την αντισυνταγματικότητα των περικοπών των ενστόλων, δήλωσε ότι «είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος, παρότι έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2013. Θα το κάνουμε αν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε ισοδύναμα δημοσιονομικά σε μόνιμη βάση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος για όλα τα ειδικά μισθολόγια θα είναι 170 εκατ. για το 2012 (από 1ης Αυγούστου εφαρμόστηκαν οι περικοπές), 420 εκατ. ευρώ για το 2013 και άλλα 420 εκατ. για το 2014 (1,01 δισ. συνολικά), ενώ 420 εκατ. θα είναι το κόστος για κάθε ένα από τα επόμενα χρόνια (2015 και 2016). «Αλλά θα διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ακόμη περιθώριο για να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή