Ρωσία: Η αστυνομία ανακάλυψε σε τρένο… λιονταράκι

Ρωσία: Η αστυνομία ανακάλυψε σε τρένο… λιονταράκι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική αστυνομία ανακάλυψε σε τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αγία Πετρούπολη- Μόσχα ένα λιονταράκι ηλικίας 4 μηνών το οποίο είχε αγοράσει μια πλούσια Μοσχοβίτισσα στην τιμή των 2000 ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.

Αφού ειδοποίησε τις αρχές ένα μέλος μιας οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, η αστυνομία των μεταφορών πραγματοποίησε έφοδο και επιθεώρησε τα βαγόνια του τρένου αμέσως μετά την άφιξή του στη Μόσχα χθες το βράδυ. Κατά την επιθεώρηση ανακάλυψε το άγριο ζώο μέσα σε ένα κλουβί, ανέφερε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Φοντάνκα της Αγίας Πετρούπολης (στα βορειοανατολικά της χώρας), οι ακτιβιστές είχαν ανακαλύψει στο διαδίκτυο ότι η εύπορη Ρωσίδα είχε αγοράσει το λιονταράκι για 90.000 ρούβλια (2000 ευρώ) και είχε αναζητήσει κάποιον για να το μεταφέρει από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Φοντάνκα, το λιονταράκι πουλήθηκε από ένα θίασο τσίρκου της Αγίας Πετρούπολης, ενώ έφερε σημάδια κακομεταχείρισης.

Τα άγρια εξωτικά ζώα, κυρίως τα νεαρά αιλουροειδή, αγοράζονται από Ρώσους Κροίσους τα οποία χρησιμοποιούν ως κατοικίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή