Ένταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για ευρωεκλογές και ΕΣΚ

Ένταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για ευρωεκλογές και ΕΣΚ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ένταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προκαλεί η συζήτηση περί του αν μόνον το πρώτο ή και το δεύτερο κόμμα, δικαιούνται να κατέλθουν στις ευρωεκλογές υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ). Πρώτος, ο κ. Χάνες Σβόμποντα, καθώς επίσης και η ΔΗΜΑΡ μέσω διαρροών της Αγ. Κωνσταντίνου, ανέφεραν ότι το κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Φ. Κουβέλης θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του ΕΣΚ ενόψει των ευρωεκλογών. Επ’ αυτού απάντησε πρώτος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη όπου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα που ανήκει στο ΕΣΚ, ενώ την θέση της Χαρ. Τρικούπη ενίσχυσαν και συνεργάτες του προέδρου μέσω άτυπων διαρροών.

Λίγη ώρα αργότερα υπήρξε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται: «Η ενόχληση  του ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Σοσιαλιστικής Ομάδας Χάνες Σβόμποντα, όλα τα ψηφοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο, προδίδουν εκνευρισμό. Το ποιος δικαιούται να τοποθετείται στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας. Προκύπτει από τις πολιτικές που ακολουθεί».

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: "Καλό θα είναι, αντί η ΔΗΜΑΡ να βγάζει άστοχες ανακοινώσεις υπό το κράτος ενός νευρικού μικροκομματικού πατριωτισμού, να πληροφορηθεί ποιες είναι οι θεσμικές διαδικασίες εκπροσώπησης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος και να μην αυταπατάται παρερμηνεύοντας με κουτοπόνηρο «επαρχιωτισμό» τις ευγενείς αλλά σαφείς θέσεις του κ. Σβόμποντα".

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή