Ενα παρισινό 24ωρο τιμής και φινέτσας με οικοδεσπότες το ζεύγος Valery Giscard d’ Estaing…

Ενα παρισινό 24ωρο τιμής και φινέτσας με οικοδεσπότες το ζεύγος Valery Giscard d’ Estaing…

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι μπορεί να σου κάνει μια εποχική γρίπη; Εκτός από τα γνωστά, πυρετός, αντιβίωση, κρεβάτωμα και με τον πενταπλό φόνο του Αγρινίου μονότερμα στην τηλεόραση να σου μαυρίζει την καρδιά, επαληθεύοντας ακόμη μία φορά το «άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου» και δη του οπλισμένου με κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα, είναι και τα άλλα που χάνεις. Δηλαδή: ένα ταξίδι με το ιδρυμα Ωνάση στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια της αρχαιολογικής Εκθεσης «Αθήνα – Σπάρτη», και, ένα 24ωρο παρισινής φινέτσας με ανάλογη ατμόσφαιρα και ποιότητα με πρόσκληση, μάλιστα, της Madame Valery Giscard d’ Estaing, ιδρύτριας και προέδρου του Ιδρύματος για την παιδική ηλικία. Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ήταν το μεγάλο γεγονός του Παρισιού, το ετήσιο Gala του Ιδρύματος, η «Διεθνής Νύχτα για τα Παιδιά», παρουσία της πριγκίπισσας διαδόχου της Σουηδίας Βικτόριας! Στο πρόγραμμα ρεσιτάλ στο υπέρκομψο Θεατράκι των Βερσαλλιών την Οπερα Ρουαγιάλ με τις χρυσές φωνές της Dee Dee Bridgewater και της Grace Bumbry και τους Gospel Dream που ακουλουθήθηκε από το περίφημο Δείπνο με τους «σεφ» Alleno, Krenzer και Putelat, με πέντε αστεράκια ο καθένας «maitre» στα περίφημα ρεστοράν του Παρισιού και της Καρκασόν. Επίσημη καλεσμένη η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία συνεργάζεται στενά με την Anne-Aymone στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και στα διεθνή συνέδρια που γίνονται για την προστασία της παιδικής ηλικίας. Ενδυμα βραδινό για τους κυρίους και μακριά τουαλέτα για τις κυρίες επιτάσσει η πρόσκληση – Βερσαλλίες είναι αυτές!

Με τη φινέτσα της η πρώην Πρόεδρος κ. Αnn-Αιημόν Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εσταίν είναι η καλύτερη πρέσβειρα της γαλλικής υψηλής ραπτικής. Τα μοντέλα των μεγάλων γαλλικών οίκων κυκλοφορούν στα βασιλικά διαμερίσματα και στην αίθουσα των Κατόπτρων, φορεμένα από προσωπικότητες από όλον τον κόσμο. Οι Βερσαλλίες μπορούν να περιμένουν γιατί προηγείται ένα άλλο γεγονός, πολύ τιμητικό για την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του «Ελπίδα» και του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια. Είναι το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη η κ. Anne – Aymone Giscard D’ Εstaing με την ευκαιρία της ανακήρυξής της σε Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής από τη Γαλλική Δημοκρατία. Στο γεύμα που έγινε στο Salon Pompadour του ξενοδοχείου «Le Meurisse» στο Παρίσι, προσκεκλημένες ήταν διακεκριμένες προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, πολιτικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να συγχαρούν την κ. Βαρδινογιάννη για τη διάκρισή της αυτή. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο αποδεδειγμένα φιλέλληνας και κορυφαίος ευρωπαϊστής κ. Valery Giscard D’ Estaing με την Anne – Aymone και την τιμωμένη κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους στο γεύμα στο εορταστικά στολισμένο Salon Pompadour. Ανάμεσά τους η πριγκίπισσα Isabelle του Λιχτενστάιν, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Γιουγκοσλαβίας, ο κόμης και η κόμισσα Jean – Francois de Clermont – Tonnerre, η πρόεδρος των Βερσαλλιών κ. Christine Albanel, η κ. Takako Matsuura, ο πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO μουσικοσυνθέτης Jean-Michel Jarre με τη σύζυγό του, ηθοποιό Anne Parillaux, η κ. Νάνα Μούσχουρη, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Jean-Louis Sherrer, ο λόρδος Michel Cavendish, ο πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία κ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο πρέσβης της Ελλάδος στην UNESCO κ. Γιώργος Αναστασόπουλος, με τη σύζυγό του Χριστίνα, η ευρωβουλευτής κ. Ρόδη Κράτσα, η εκδότις κ. Ελένη Λυμπέρη, η κ. Ελένη Σαμαρά – Κωνσταντακάτου, α΄ αντιπρόεδρος του «ΕΛΠΙΔΑ» και από το οικογενειακό περιβάλλον της τιμωμένης, ο Γιώργος και η Χριστιάνα Γουλανδρή, ο Γιώργος και η Αριέττα Βαρδινογιάννη, ο Νίκος Βαρδινογιάννης. Επίσης ο κ. Ζακ Αρβελέρ, ο καθηγητής Ογκολογίας David Khayat, η κ. Αλεξία Αντσακλή και άλλοι. Η συνέχεια και στα ΕΛΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ, στο περιοδικό «Κ» της Κυριακάτικης «Καθημερινής»…

Δήλωση της κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση καθώς η μεγάλη τιμή που δέχθηκα από τη Γαλλία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνος της Τιμής συμπληρώνεται σήμερα με την πρωτοβουλία της κ. Giscard D’ Estaing να με τιμήσει διοργανώνοντας αυτό το γεύμα στο Παρίσι. Με συνδέει πλέον με τη Γαλλία μια νέα σχέση ηθικού χρέους που θεωρώ όχι μόνο υποχρέωσή μου να την τιμήσω συνεχίζοντας το έργο μου στο πλευρό των παιδιών, αλλά και προτροπή και έμπνευση για νέες πρωτοβουλίες μου στην Ελλάδα και στη Γαλλία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή