49 χρόνια πρίν στην «Κ» 12.Ι.1965

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 12.Ι.1965

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΕΤΝΑΜ: Ουασιγκτών, 11.- «Δεν δυνάμεθα να κερδίσωμεν τον πόλεμον εις Νότιον Βιετνάμ, εάν δεν σχηματισθή περισσότερον σταθερά Κυβέρνησις εις την Σαϊγκόν» εδήλωσεν ο γερουσιαστής κ. Ρίτσαρντ Ράσσελ, πρόεδρος της επί των ενόπλων δυνάμεων επιτροπής της Γερουσίας, μετά το πέρας της τριώρου καταθέσεως του διευθυντού της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών [CIA]. «Είναι θαύμα, προσέθεσεν, το ότι οι Βιετναμέζοι εσημείωσαν ωρισμένας επιτυχίας εναντίον των κομμουνιστών, παρά την συνεχή εναλλαγήν των Κυβερνήσεων». Εξ άλλου, ως μεταδίδεται εκ Σαϊγκόν, συνεχίσθησαν και σήμερον αι αντικυβερνητικαί εκδηλώσεις εις Χιου και Ντανάγκ. Ο ηγέτης των βουδδιστών μοναχών Τιχ Ταμ Τσάου εκάλεσε τους οπαδούς του εις αγώνα εναντίον της Κυβερνήσεως.

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Λονδίνον, 11.- Η αποχώρησις της Ινδονησίας εκ του ΟΗΕ και αι πιθαναί επιπτώσεις της ενεργείας αυτής εξακολουθούν να αποτελούν ένα των κυριωτέρων θεμάτων της διεθνούς ειδησεογραφίας. […] Η Κίνα υποστηρίζει απολύτως την Ινδονησίαν εις την απόφασίν της όπως αποχωρήση του ΟΗΕ. Οι «Κυριακάτικοι Τάιμς» γράφουν συναφώς ότι η Ινδονησία και η Κίνα ενδέχεται να υπογράψουν στρατιωτικήν συμμαχίαν. Εις Μοντρεάλ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κ. Τόμσον εδήλωσεν ότι δεν προβλέπει γενικόν πόλεμον εξ αφορμής του προβλήματος της Μείζονος Μαλαισίας, πάντως όμως η Αγγλία θα αντισταθή εις ενδεχομένην επίθεσιν της Ινδονησίας, βοηθούσα την Μείζονα Μαλαισίαν. […] 50.000 Βρετανοί στρατιώται σταθμεύουν τώρα εις την Μαλαισίαν προς τον σκοπόν όπως υπερασπίσουν την χώραν αυτήν εναντίον ενδεχομένης ινδονησιακής επιθέσεως.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ: Εξαιρετικήν επιτυχίαν εσημείωσεν η χθεσινή συναυλία με έργα του συνθέτου κ. Σταύρου Ξαρχάκου, εις το κατάμεστον θέατρον «Κεντρικόν», όπου και θα επαναληφθή την προσεχή Δευτέραν [18 Ιανουαρίου 1965]. Την παρηκολούθησαν ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου και οι υπουργοί Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Μπακόπουλος και Προεδρίας κ. Δημήτριος Παπασπύρου.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Με το ιταλικόν υπερωκεάνειον «Ρόμα» ανεχώρησαν χθες την νύκτα εκ Πειραιώς δι’ Αυστραλίαν 260 νέοι Ελληνες μετανάσται.

ΕΠΙΦΥΛΛΙΣ: «Η ποίησις της ζωής». Υπό του κ. Γιώργου Θέμελη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή