«Η Μυρτώ δεν θα γίνει ποτέ όπως πριν»

«Η Μυρτώ δεν θα γίνει ποτέ όπως πριν»

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 ετών καταδικάστηκε χθες ο 23χρονος Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, ο οποίος είχε κακοποιήσει βάναυσα τη -15χρονη τότε- Μυρτώ, σε παραλία της Πάρου στις 22 Ιουλίου 2012. Την καταδίκη του είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας Εδρας, ενώ προηγήθηκε η αναβίωση όσων δραματικών συνέβησαν πριν και μετά την επίθεση από τη μητέρα και την αδελφή του κοριτσιού και άλλων μαρτύρων. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, βιασμός και παράνομη εργασία. Εκτός από την ποινή κάθειρξης, ο δράσης καταδικάστηκε σε διά βίου απέλαση από τη χώρα και σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (νομικό θέμα καθώς πρόκειται για αλλοδαπό).

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού σχεδόν κατέρρευσε στο δικαστήριο μιλώντας για το παιδί της, για εκείνα που έζησε, για την κακή κατάσταση υγείας του παιδιού της και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Ο κατηγορούμενος -23 ετών σήμερααπο-δέχθηκε όλες τις κατηγορίες, ζητώντας συγγνώμη για την πράξη του. Η μητέρα του παιδιού ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατηγορούμενο και μάλιστα προσπάθησε να του επιτεθεί μη μπορώντας να συγκρατήσει την οργή και την οδύνη της. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο δικαστήριο τη συγκράτησαν, ενώ η γυναίκα έχασε πολλές φορές την ψυχραιμία της, κυρίως όταν θυμόταν εκείνα που ακολούθησαν της επίθεσης στην Πάρο.

«Ηταν τόσα πολλά τα χτυπήματα στο σώμα της που αρχικά νομίσαμε ότι ανακαλύψαμε κάποιο άλλο παιδί» είπε σοκαρισμένη η γυναίκα εξιστορώντας τη στιγμή που ανακάλυψαν τη Μυρτώ παραμορφωμένη και αιμόφυρτη στα βράχια. «Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα ήταν σίγουρα νεκρή. Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό» συνέχισε.

Οταν η ίδια θέλησε ύστερα από μέρες να επισκεφθεί το σημείο όπου σημειώθηκε η κτηνώδης επίθεση, όπως είπε στο δικαστήριο, ανακάλυψε ότι τα ίχνη από το αίμα του παιδιού της δεν είχαν χαθεί ακόμα παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα, οι βροχές δεν είχαν καταφέρει να το ξεπλύνουν. Στη συνέχεια είπε ότι η θεραπεία της Μυρτώς στην Αμερική δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμενε. «Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν» είπε με δάκρυα στα μάτια, προκαλώντας τη συγκίνηση ακόμα και του προέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος προσπάθησε να της δώσει κουράγιο.

Εδρασε μεθοδευμένα

Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν ήταν και αστυνομικός που συμμετείχε στην εξιχνίαση του εγκλήματος και σύμφωνα με τον οποίο ο δράστης επιχείρησε μέχρι τελευταία στιγμή να αποκρύψει την πράξη του δρώντας μεθοδευμένα και επιχειρώντας να διαφύγει στην πατρίδα του. Μάλιστα, παραλίγο να τα καταφέρει, καθώς σχεδίαζε να φύγει δύο μέρες μετά την ημέρα που συνελήφθη. Οπως είπε, μάλιστα, κατέστρεψε την κάρτα σύνδεσης από το κινητό που άρπαξε από το θύμα του, γεγονός που αποτελεί ένδειξη -σύμφωνα με τον μάρτυρα- για την ήρεμη ψυχική του κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή