Περί wild card

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο πλησιάζουν οι μέρες για τον… πλειστηριασμό της FIBA και την ανάθεση των τεσσάρων εισιτηρίων σε αντίστοιχες εθνικές ομάδες μπάσκετ από όλο τον κόσμο (η Ευρώπη ευελπιστεί να λάβει δύο από αυτά), καθίσταται αναγκαίο να υπογραμμίσουμε κάτι: Το κριτήριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι αναμφισβήτητα απαράδεκτο (το αποσύρει άλλωστε από το 2017), όμως η Εθνική ομάδα δεν έχει περιθώριο να μείνει εκτός μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης, όπως το Παγκόσμιο, ενώ θα αναγκαστεί να μπει στα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2015.

Η ΕΟΚ κατέθεσε τραπεζική εγγυητική επιστολή ύψους 800 χιλ. ευρώ, χρήματα τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από τον βασικό χορηγό κι όχι από π.χ. τον ΟΠΑΠ… Κάποιοι εύθικτοι βιάστηκαν να ηρωοποιήσουν την Ιταλία και τη Γερμανία που αποσύρθηκαν από τη διαδικασία, όμως κανείς δεν ανέφερε ότι «ανέκρουσαν πρύμναν» όταν είδαν το πλοίο να χάνεται.

Καλώς ή… κακώς, η Ελλάδα αποτελεί τεράστιο μέγεθος στο παγκόσμιο μπάσκετ, έχοντας σημαντικότατες κατακτήσεις σε επίπεδο Εθνικών (δύο χρυσά ευρωπαϊκά, ένα ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο στους Ανδρες, δύο ευρωπαϊκά χρυσά στους Νέους, ένα παγκόσμιο χρυσό, ένα ευρωπαϊκό στους Εφήβους, δύο ευρωπαϊκά χρυσά στους Παίδες και 11 αργυρά και 8 χάλκινα ακόμη σε όλες τις κατηγορίες), ενώ σε όλες τις ηλικίες βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία.

Η Ελλάδα, αν τελικώς πάρει το εισιτήριο για το φετινό Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, τα κέρδη θα είναι πολλαπλάσια των 800 χιλ. ευρώ. Αν δεν πάρει το χρίσμα, η εγγυητική θα επιστραφεί και ούτε γάτα ούτε ζημιά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή