Πολλοί οι δυσαρεστημένοι χρήστες του Facebook

Πολλοί οι δυσαρεστημένοι χρήστες του Facebook

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, περισσότεροι από από τους μισούς Αμερικανούς που είναι χρήστες του facebook, έχουν την αίσθηση ότι στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, οι άνθρωποι μοιράζονται πολλές προσωπικές πληροφορίες. Περίπου το 36% εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια σχετικά με αυτό, ενώ το 25% δηλώνει ότι δεν του αρέσει καν η ιδέα  να μοιράζονται τόσες πληροφορίες στο παγκόσμιο ιστότοπο. Παρόμοια δυναμική στα ποσοστά της έρευνας παρουσιάζεται και σε αυτούς που εκφράζουν ότι δεν τους αρέσει το γεγονός ότι εμφανίζονται σε φωτογραφίες που δεν έχουν δώσει την άδεια τους να δημοσιευτούν. Ανάμεσα στους χρήστες που είναι γονείς, οι τρεις στους τέσσερις δεν δέχονται να "ανεβαίνουν" φωτογραφίες των παιδιών τους στο δίκτυο χωρίς την έγκρισή τους, αναφέρει χαρακτηριστικά το Ερευνητικό Κέντρο Pew.

Η παρούσα έρευνα δημοσιεύτηκε, ενώ το Facebook γιορτάζει την 10η επέτειο του και δεν φαίνεται η εκφρασθείσα δυσαρεσκεία να μειώνει τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Το Facebook έχει πάνω από 1,2 δισεκατ. χρήστες παγκοσμίως. Μερικοί από αυτούς δηλώνουν αντιθετικά προς τα αποτελέσματα της έρευνας, πως εκτιμούν τις φωτογραφιές και τα βίντεο από τους φίλους τους και το 47% επισημαίνει πως αυτός είναι και ο βασικός λόγος που έχουν λογαριασμό στο συγκεκριμένο δίκτυο. Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ο κυριότερος λόγος που χρησιμοποιούν το Facebοοκ είναι η δυνατότητα να μοιράζονται με πολλούς ανθρώπους με μία κίνηση.

Οι μισοί από τους χρήστες που ερωτήθηκαν είπαν πως έχουν πάνω από 200 φίλους και στην ηλικιακή ομάδα 18-29, ένας στους τέσσερις έχει από 500 φίλους και πάνω.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Pew, το 71% των Αμερικανών που χρησιμοποιούν γενικά το διαδίκτυο, έχουν και λογαριασμό στο facebook, καθιστώντας έτσι τον συγκεκριμένο κοινωνικό ιστότοπο κυρίαρχο στην πλατφόρμα των social media. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το κέντρο, ανάμεσα στους μη-χρήστες του facebook, το 52% έχει κάποιον στο σπίτι του που έχει λογαριασμό.

Η έρευνα διεξήχθη από 7 Αυγούστου μέχρι 16 Σεπτεμβρίου σε 1.801 ενήλικους εκ των οποίων οι 960 ήταν χρήστες του Facebook.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή