«Μηδενική Ανοχή»: 19 επιθέσεις κατά πολιτικών

«Μηδενική Ανοχή»: 19 επιθέσεις κατά πολιτικών

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά δεκαεννέα εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον κυρίως γραφείων βουλευτών και υπουργών έχει πραγματοποιήσει στο διάστημα από το 2009 μέχρι σήμερα η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή», που ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου. Η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι» υπό τον τίτλο «Περί Βίας».

Στο κείμενο της προκήρυξης, τα μέλη της οργάνωσης καλούν τις οργανώσεις του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης» να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον όσων άμεσα ή έμμεσα συμμετέχουν στο σχέδιο μετατροπής του σωφρονιστικού καταστήματος Δομοκού σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Ονόμασαν, μάλιστα, το σχέδιό τους «Επαναστατικό Κάλεσμα», όπως στο παρελθόν έχουν πράξει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και η «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία» («Σχέδιο Φοίνικας», «Σχέδιο Πράσινη Νέμεσις» κ.ά.). «Σκοπός του σχεδίου είναι η απευθείας απειλή και ο άμεσος εκβιασμός όλων όσοι θα συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση του πλάνου ανακατασκευής των φυλακών Δομοκού. Από τους πολιτικούς προϊσταμένους και τα ερπετά της ΕΚΑΜ έως τον απλό τεχνίτη που θα συμβάλει στην ανύψωση του φράκτη», αναφέρει το κείμενο της προκήρυξης. Ο συντάκτης του καλωσορίζει τον Χρ. Ξηρό «και πάλι στο αντάρτικο πόλης» και στέλνει «αγωνιστικό χαιρετισμό» στα μέλη της οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» που ανέλαβαν την ευθύνη της διπλής δολοφονίας μελών της Χρ. Αυγής, στο Ν. Ηράκλειο.

Η οργάνωση ξεκίνησε τη δράση της την 29/3/2009 με επίθεση εναντίον των γραφείων της Ν.Δ. στου Ζωγράφου και συνέχισε τον Μάιο του 2009 με τον εμπρησμό γραφείων ασφαλιστικής εταιρείας στη Συγγρού. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους τοποθέτησε εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του βουλευτή της Ν.Δ. Αν. Νεράτζη και σε Ι.Χ. αστυνομικού των ΜΑΤ. Την 27η Ιουλίου 2009, στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε το πολιτικό γραφείο της τότε βουλευτού του ΛΑΟΣ Δήμητρας Αράπογλου στο Κουκάκι. «Η εν λόγω κυρία είχε το θράσος να είναι εισηγήτρια του ΛΑΟΣ στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και αφορά τη γενικευμένη χρήση καμερών, τη λήψη DNA με το παραμικρό και την ταυτοποίηση των καρτοκινητών», ανέφερε το κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Πρόσφατες επιθέσεις

Πιο πρόσφατα, η «Μηδενική Ανοχή» ανέλαβε την ευθύνη για τα γκαζάκια στα γραφεία των βουλευτών και τέως βουλευτών Πέμης Ζούνη, Χρήστου Πρωτόπαπα, Βάσως Παπανδρέου, Φάνης Πετραλιά, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, τον Απρίλιο του 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τον εμπρησμό, τον περασμένο Ιούλιο, του πολιτικού γραφείου της βουλευτού της Ν.Δ. Φεβρωνίας Πατριανάκου, η «Μηδενική Ανοχή» είχε κάνει λόγο για «απόκριση στο κάλεσμα της οργάνωσης “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” (σ.σ. ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία της Ν.Δ. στη Λ. Συγγρού) με σκοπό τη δημιουργία Επαναστατικού Στρατού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή