“ΟΤΕ My WiFi”: Δωρεάν ίντερνετ και έξω από το σπίτι

“ΟΤΕ My WiFi”: Δωρεάν ίντερνετ και έξω από το σπίτι

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το παγκόσμιο δίκτυο Wi-Fi hotspot της εταιρείας Fon προσφέρει ο ΟΤΕ αποκλειστικά στους συνδρομητές των προγραμμάτων OTE Double Play, με τη βοήθεια της νέας υπηρεσίας "ΟΤΕ My WiFi". Έτσι, με τη συνεργασία των δύο εταιρειών, οι πελάτες του ΟΤΕ θα μπορούν να σερφάρουν δωρεάν σε περισσότερα από 12 εκατ. σημεία σε όλο τον κόσμο, μέσω της Android συσκευής τους.

Το “OTE My WiFi” είναι ένα ασύρματο δίκτυο το οποίο δημιουργείται και επεκτείνεται από τους ίδιους τους χρήστες της κοινότητας. Η μόνη προϋπόθεση είναι να "εκχωρήσει" κανείς ένα μέρος της οικιακής σύνδεσής του για τη δημιουργία ενός δημόσιου Wi-Fi hotspot, το οποίο θα προστεθεί κι αυτό στο δίκτυο της Fon.

Γι' αυτό τον σκοπό, θα πρέπει να "κατεβάσει" το απαραίτητο firmware που διαθέτει ο ΟΤΕ για τα συμβατά router (ZTE H108NS, ZTE  931VII, Speedport W724). Επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις, το router θα εκπέμπει πλέον 2 διαφορετικά σήματα WiFi: ένα ιδιωτικό, για χρήση από τον κάτοχο της τηλεφωνικής γραμμής και μόνο, και ένα δημόσιο, προσβάσιμο από άλλους συνδρομητές ΟΤΕ Double Play.  Το ιδιωτικό δίκτυο έχει πάντοτε προτεραιότητα, ενώ διαχωρίζεται από το δημόσιο με firewall, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια.

Σε περίπτωση που ένας συνδρομητής του ΟΤΕ αποφασίσει να συνεισφέρει στο παγκόσμιο δίκτυο της Fon, τότε "κατεβάζοντας" τη δωρεάν εφαρμογή OTE Fon θα έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε Wi-Fi hotspot αυτής της παγκόσμιας κοινότητας. 

Με την ευκαιρία ανακοίνωσης της συνεργασίας, ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, δήλωσε: «Έχοντας ως προτεραιότητα να καλύπτουμε πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας, φέρνουμε πρώτοι στην Ελλάδα το OTE My WiFi, μια πρωτοποριακή υπηρεσία για δωρεάν internet που θα αλλάξει την καθημερινότητα τους. Οι πελάτες μας γίνονται μέλη μιας μεγάλης διεθνούς κοινότητας και αποκτούν σταδιακά, δωρεάν πρόσβαση σε αναρίθμητα hotspots τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνεχίζοντας τις επενδύσεις μας σε καινοτόμες υπηρεσίες, εδραιώνουμε την τεχνολογική μας υπεροχή και κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για επενδύσεις προς όφελος των πελατών μας, και της χώρας».

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που το WiFi δίκτυο της Fon έρχεται στην Ελλάδα, έναν από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Αυτή η συνεργασία αποτελεί για μας ένα ακόμα βήμα για την κάλυψη ολόκληρης της Ευρώπης με WiFi», ανάφερε από την πλευρά του  ο Chief Operating Officer της Fon, Alex Puregger.

Αναλυτικές πληροφορίες για την υπηρεσία “ΟΤΕ My WiFi” στην ιστοσελίδα ote.gr/mywifi

   

 

 

   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή