Ο Λοβέρδος επέλεξε τελικά σύμπραξη με ΠΑΣΟΚ και «58»

Ο Λοβέρδος επέλεξε τελικά σύμπραξη με ΠΑΣΟΚ και «58»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, διά της ένταξης στην οργανωτική επιτροπή η οποία θα διαμορφώσει την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, έλαβαν χθες τα όργανα του κόμματος του κ. Ανδ. Λοβέρδου. Ετσι, η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» θα συμμετάσχει, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τους «58», τη «Δυναμική Ελλάδα» του κ. Η. Μόσιαλου, και όποιες κινήσεις προσέλθουν στο εξής, στη συνδιάσκεψη η οποία θα γίνει υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, παρουσία του κ. Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να αποφασίσουν επί της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί και, βεβαίως, να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το ευρωψηφοδέλτιο. Στην εισήγησή του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το κόμμα του θα διατηρήσει την αυτονομία και την αυτοτέλειά του, δίχως να προσχωρήσει «ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στους “58”».

Υπό όρους συμμετοχή

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε, επίσης, ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, θέτοντας κάποιους όρους. Εν συνεχεία, εξήγησε ότι η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ δεν προχώρησε διότι δεν συνιστούσε συμπαράταξη, αλλά, με τον τρόπο που προωθούνταν από την Αγ. Κωνσταντίνου, έμοιαζε περισσότερο με ενίσχυση, αν όχι απορρόφηση από το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη. Αν και στη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» αρνούνται ότι εισέρχονται σε τροχιά σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ και τους “58”, καθίσταται πλέον σαφές πως δημιουργείται ένα σημείο επαφής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκ νέου εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των κ. Λοβέρδου και Βενιζέλου. Παράλληλα, χθες, από το «Δίκτυο – Π80», μια εκ των κινήσεων της Κεντροαριστεράς, γνωστοποιούσαν ότι επί του πρακτέου οι συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο και όχι σε συνεργασία, στην οποία προσέβλεπε η Αγ. Κωνσταντίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή