5%-7% αναμένεται η αύξηση του αριθμού Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα

5%-7% αναμένεται η αύξηση του αριθμού Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση από 5% έως 7% θα σημειώσει ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα φέτος, εκτίμησε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Τριβιζάς, σε εκδήλωση για την ταξιδιωτική αγορά των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται αυτή την εβδομάδα από το Επιμελητήριο με τη συμμετοχή 30 εκπροσώπων ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων, φορέων και οργανισμών από τις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια, Σικάγο κ.ά.) οι οποίοι πραγματοποίησαν 600 συναντήσεις με Ελληνες επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τον κ. Τριβιζά, καίριας σημασίας για τη διατήρηση της αύξησης των Αμερικανών τουριστών προς την Ελλάδα είναι η αύξηση των αεροπορικών θέσεων, η πώληση συνδυαστικών πακέτων με γειτονικές χώρες, όπως π.χ. η Τουρκία, και η δημιουργία εξειδικευμένων γραφείων στην Ελλάδα για την αγορά των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο των δράσεων, το Επιμελητήριο έκλεισε συμφωνία συνεργασίας με τον φορέα Outside Sales Support Network (OSSN), που εκπροσωπεί 9.000 ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες στις ΗΠΑ. Επίσης, στην εκδήλωση υπήρχε εκπροσώπηση από τον φορέα International Boxing Federation, ο οποίος εξέτασε το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο στην Ελλάδα με τη συμμετοχή 3.000 μποξέρ. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες από τις ΗΠΑ έδειξαν ενδιαφέρον για τους δημοφιλείς προορισμούς των Αμερικανών –Σαντορίνη, Μύκονο και Αθήνα–, αλλά και νέους, όπως η Μήλος, για την οποία έγινε ειδική παρουσίαση. Στο 11μηνο πέρυσι οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 24,5% ξεπερνώντας τις 450.000.

Στην εκδήλωση μίλησε και ένας εκ των τεσσάρων ομογενών Ελληνοκαναδών συνιδρυτών της νέας αεροπορικής εταιρείας Skygreece Airlines, η οποία δρομολογεί την έναρξη απευθείας πτήσεων όλο το χρόνο μεταξύ Ελλάδας, ΗΠΑ και Καναδά. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, πατήρ Νικ. Αλεξανδρής, ανέφερε ότι η εταιρεία εξασφάλισε –με καθυστέρηση λόγω έλλειψης ελεγκτών– άδεια πτητικής εκμετάλλευσης από τις ελληνικές αρχές και αναμένει τώρα τις αδειοδοτήσεις από τις αμερικανικές και καναδικές αρχές για την έναρξη των πτήσεων. Οι επενδύσεις στην α΄ φάση τόνισε ότι θα φθάσουν τα 50 εκατ. δολ., στις οποίες περιλαμβάνεται και το 1ο αεροσκάφος «Ταξιάρχης» με 274 θέσεις, το οποίο ήδη αγοράστηκε από την Βank of America.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή